FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 08/10/2023

Estrena de Caballeria, en una copa on els favorits no fallen

Priorat Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Copa Catalana de Curses per Muntanya es comença a decidir a favor de Eva Cris Llobat (Club BTT Montbike) i Sergi Beltran (EKKE Lleida). Els dos esportistes arribaven al Montsant amb l’objectiu de defensar lideratge i han complert espectatives. Llobat guanyant la cursa femenina i Beltran amb una segona posició que l’apropa una mica més al títol final que es decidirà a la FemSui el 29 d’octubre.

La trail del Montsant presentava un itinerari de 25Km i 1.266md+ circular des d’Ulldemolins (Priorat) que ha passat pel Coll del Prat, Grau del Llop, Pi de la Carabasseta, Cascada Toll de l’Ou, Corbatera, Portell del Peret, Collet del Parral, Punta de la Galera i l’Ermita de Santa Magdalena, abans de fer els últims 8KM i tornar a Ulldemolins.

Un recorregut molt corredor per boscos, molt càlid i amb sorra molt eixuta que l’ha fet molt tècnic en zones tancades.

En categoria femenina la lluita que es preveia entre Eva Cris Llobat i Maria Benito (AE Cordada) no ha decebut i tot i que la madrilenya establerta a Catalunya ha començat dominant la cursa en la primera pujada camí de l’Ermita de Sant Antoni, Llobat ha atrapat i superat a Benito per guanyar la cursa.

Eva Cris Llobat ha sapigut dossificar i s’ha adaptat millor a la calor de la cursa. L’ampostina bona coneixedora del territori i acostumada a les altes temperatures ha fet valer l’experiència per a fer un pas important per a guanyar el títol de la Copa. Llobat ha parat el rellotge amb un temps de 2:52:12 a la meta d’Ulldemolins, superant en 4:32 a Maria Benito que seguirà segona a la copa i que lluitarà amb Llobat fins a l’última cursa.

La tercera ha estat Montse Barberà (CE Dona Alpina) que ha arribat satisfeta d’aquest primer pòdium a 5:50 de Llobat. El top 5 l’han tancat Amalia Dolores Cubero (Independent) i Núria Martorell (CE Trail Tarraco).

Eva Cristina Llobat en un moment de la cursa Foto: Quim P. Casadesús

En categoria masculina, el garrotxí, Ramon Caballeria (CA Terra de Volcans) ha estat el primer en creuar la meta d’Ulldemolins amb un temps de 2:08:17. Caballeria, ex membre del CTCMC, ha mostrat la seva evolució i ha reafirmat que el seu bon paper al Campionat de Catalunya disputat a Alcanar no era casualitat. El jove corredor ha superat al líder de la copa, Sergi Beltran, que s’ha hagut de conformar amb la segona posició després de realitzar bona part del recorregut al costat de Caballeria.

Beltran amb aquesta segona posició s’assegura però bona part de les opcions d’aconseguir el títol en una copa més que disputada. El mallorquí establert a Lleida, haurà de lluitar a la FemSui amb J.A. Pérez (UE Sabadell), que ha estat tercer a Montsant i que és segon a la general de la Copa.  No cal descartar a Pau Lleixà (CEM Trencacims) i Marc Rota (CAE Torelló) que no han corregut a Montsant però amb una bona actuació a la FemSui mantindrien opcions a pòdium i a victòria.

El top cinc masculí a Montsant l’han tancat Oriol Marin (UECANoia) i Joan Pol Vilà (AE Mont-roig del Camp).

Cal destacar la bona participació també de les categories de base on un cop més les escoles de trail han portat fins a Montsant a bona part de la base d’aquest esport que ha competit en categories infantil, cadet i junior per terres del Priorat.

A més a més com a curiositat explicar que a la cursa del Priorat hi ha hagut una àmplia representació internacional amb 22 estats representats i sobretot amb una més que nombrosa expedició islandesa que s’ha desplaçat fins a terres terragonines.

Consulta Classificació absoluta

Consulta Classificació Junior

Consulta Classifiació Cadet i Infantil