FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Yetis Collserola
Foto: Yetis Collserola

Notícies - 19/12/2022

Raions, punt i seguit del calendari d’Escoles de Trail

Barcelonès Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Unes vistes espectaculars de la ciutat de Barcelona, el Parc Natural de la Serra de Collserola i més d’un centenar de membres de les escoles de trail del país, van ser la fórmula perfecte per una matinal de formació de Curses per Muntanya.

La cursa dels Raions, organitzada des del Centre Excursionista de Catalunya, ha estat la segona aturada del II Circuit Català d’Escoles de Trail. La cursa anava destinada a infants i joves entre 5-12 anys en les quatre categories que proposava.

La cursa, tot i comptar amb escoles d’arreu del territori català, es va tenyir en la seva majoria del blau dels Yetis de Collserola que corrien a casa i van voler fer una mostra de potencial i d’escola de trail.

Els quatre recorreguts per infants i joves es van adaptar a les seves possibilitats i van combinar pista i corriol amb un desnivell molt moderat. Cal recordar que l’objectiu principal és fomentar les Curses per Muntanya  i els valors que comporta la seva pràctica, com són: la descoberta, l’estima i el respecte pel medi natural, l’esforç, la superació, la solidaritat i sobretot, gaudir dels darrers dies de l’any de la millor manera possible, fent esport a la muntanya.

La Raions 22 també va incloure categories Sub12, sub10, sub8 i sub6.

8 proves repartides en un calendari escolar

El Circuit està format aquesta temporada per vuit proves repartides durant el 2022 i 2023, en mesos escolars. Per escollir-les s’han repartit de tal manera que no hi hagi acumulació de proves, sinó que estiguin diversificades entre l’octubre del 2022 i el maig de l’any 2023. A més a més de les ja disputades Minis de la Femsui (CE Caminaires de Vilamajor) i de la Raions, les proves queden repartides de la següent manera:

  • 25 de febrer: Vallès Drac Race (Centre Excta. de Terrassa)
  • 1 d’abril: Upxic Kids (Centre Excta. Voltreganès)
  • 16 d’abril: 4 Termes Kids (Centre Excta. l’Areny)
  • 1 de maig: Mitja Kids (Ass. Esportiva la Mitja del Castell)
  • 21 de maig: Berga Trail Kids (Ass. Esportiva Mountain Runners del Berguedà)
  • 27 de maig: Mini Trail (Ass. Esportiva Trail Xics Montseny)