FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/05/2016

Ragna Debats, tercera, i Pere Rullan, cinquè, a la Yading Skyrun, a Xina

Curses per Muntanya

La Yading Skyrun, disputada a Sichuan (Xina), ha obert el circuit internacional Skyrunner World Series 2016, el dia 30 d’abril. Aquesta és la cursa que assoleix les cotes més altes de tot el circuit, arribant fins als 4.665 metres. Els corredors han realitzat un recorregut lineal, de 30 quilòmetres i 2.345 metres de desnivell positiu, sortint des de Yading i arribant al temple budista de Chonggu.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat a la cursa amb els corredors Pere Rullan (CE Pontsicà) i Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa), acompanyats per el seleccionador català Fernando Rosa.

En categoria masculina, Pere Rullan ha completat la cursa en un temps de 3 hores i 19 minuts, acabant en cinquena posició. Rullan comenta que “ha sigut una cursa molt dura degut a l’alçada, i m’ha condicionat molt a l’hora d’agafar ritme. Estic content amb la cinquena plaça pels punts aconseguits per a la classificació de la Copa del Món, però sento que sense els problemes d’alçada podria haver estat més endavant”. El guanyador de la Yading Skyrun ha sigut el corredor del Nepal Bihim Gurung, amb un temps de 3 hores i 8 minuts. El segon ha meta ha sigut Tadei Pivk, i tercer i quart els andorrans Marc Casal i Óscar Casal, respectivament.

En categoria femenina, Ragna Debats ha aconseguit una treballada tercera posició. Debats explica: “M’he adaptat molt bé a l’alçada gràcies als entrenaments d’aclimatació de tota la setmana. Tot i així, a l’última part de la cursa he notat la falta d’oxigen i he cedit la segona plaça final”. La guanyadora ha sigut la nord-americana Megan Kimmel, amb un temps de 3 hores i 20 minuts. La segona plaça ha sigut per la xinesa Wenrong Zhen.

La propera parada del circuit de la copa mundial Skyrunner Word Series serà a Zegama (País Basc), on es disputa la mítica Marató Alpina Zegama-Aizkorri, el dia 22 de maig. L’equip de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC participarà a la cursa, lluitant per les places de podi.

Fotografies / Fernando Rosa