FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/02/2015

Ragna Debats i Zaid Ait Malek guanyen la Cursa de Muntanya La Cameta Coixa, primera prova de la Copa Catalana

Curses per Muntanya

La 7a edició de la Cursa de Muntanya La Cameta Coixa de Miravet (la Ribera d’Ebre) ha estat la primera prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i quarta del circuit ebrenc.

Amb un total de 316 participants, la cursa ha constat de 21 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell positiu acumulat i com en l’edició anterior, s’ha caracteritzat per l’elevada participació femenina i la presència de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya.

El tret de sortida l’ha donat un canó des de dins el pati d’armes del castell, un dels monuments més coneguts i ben conservats de Catalunya. En categoria absoluta masculina el més ràpid ha estat Zaid Ait Malek, amb un temps d’1 hora, 51 minuts i segon, seguit de Cristòbal Adell amb 1 hora, 52 minuts i 30 segons,  i Kiko Martí, de l’Associació Esportiva Diedre, amb 1 hora, 54 segons.

Pel que fa l’absoluta femenina ha estat dominada per Ragna Debats del Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa – Ous Roig, l’entitat organitzadora de la prova; Ragna Debats ha fet un temps de 2 hores, 31 minuts i 25 segons, per davant de Gemma Colomé del Centre Excursionista Refalgarí, que ha completat el recorregut amb 2 hores, 32 minuts i 25 segons, i Judit Lamas, també del Centre Excursionista Refalgarí, amb 2 hores i 38 minuts.

La carrera júnior, amb un recorregut d’11 quilòmetres i un desnivell de 600 metres, se l’han endut Gerard Batet del Club UECAnoia, amb 1 hora, 10 minuts i 49 segons, i Maria Beringues de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, amb 1 hora, 20 minuts i 07 segons.

El recorregut de la cursa de la Cameta Coixa transcorre pràcticament en la seva totalitat per senderes, algunes molt tècniques, i amb unes vistes espectaculars en tot moment, amb el riu, les trinxeres de la guerra i el castell presidint bona part de la cursa, i sense oblidar un dels trets distintius, l’ambient festiu que la caracteritza, molt habitual en el tarannà ebrenc.