FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/06/2017

Ragna Debats guanya la Olympus Marathon. Jessed Hernández segon

Curses per Muntanya

La localitat de Dion, a Grècia, ha acollit la cursa Olympus Marathon, vàlida per la Copa del Món d’Skyrunning, el 24 de juny. Els corredors participants en la categoria absoluta, la Sky Classic, han superat un desnivell de 3.200 metres positius, en 44 quilòmetres, arribant fins a les rodalies del mític mont Olimp, la “Muntanya dels Deus”. En aquesta catorzena edició han participat un total de 900 corredors.

Ragna Debats, victòria i rècord. Jessed Hernández segon

Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) ha estat la més ràpida i s’ha proclamat guanyadora de la cursa amb un temps de 5 hores 18 minuts. La victòria de l’holandesa afincada a Catalunya ha sigut la primera que aconsegueix en una prova de la Copa del Món d’Skyrunning. A més, ha batut el rècord femení de la prova, que ostentava la nord-americana Stevie Kremer, en més de tres minuts.

“Després d’un treball de molts anys amb molta constància, avui he guanyat per primera vegada una prova de la copa del món!! La cursa ha sigut impressionant!! Un veritable honor de poder pujar a la muntanya dels Déus grecs i veure en primer pla el tron del Zeus!!”, ha comentat Debats al seu perfil de Facebook. Segona ha estat Laura Sola, amb 5 hores 32 minuts, i tercera Hillary Allen, amb 5 hores 37 minuts.

En categoria masculina, el català Jessed Hernández s’ha fet amb la segona plaça a la marató, amb un temps de 4 hores 43 minuts. Hernández ostentava el rècord de la cursa però el guanyador d’enguany, el basc Aritz Egea, l’ha superat en set minuts, marcat un temps de 4 hores 24 segons a meta. El tercer classificat masculí ha estat el búlgar Kiril Nikolov, amb 4 hores 44 minuts.

Foto / Ian Corless