FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/11/2018

Quatre-cents participants acompanyen el 42è Aplec Excursionista dels Països Catalans als orígens

Cultura

El 42è Aplec Excursionista dels Països Catalans ha aconseguit reunir, a les Terres del Sénia, gairebé quatre-cents excursionistes d’arreu dels territoris de parla catalana. L’Aplec ha tornat als orígens i ha volgut recordar la primera edició, celebrada el 1977 a Fredes, poble de la Tinença de Benifassà, just on conflueixen les terres d’Aragó, del País Valencià i de Catalunya.

De l’1 al 4 de novembre, l’Agrupació Excursionista Alcanar, el Centre Excursionista Ulldecona (Sudactiu), el Centre Excursionista l’Esquetge de Rossell, la Roca Miloca Excursionista de la Galera i el Centre Excursionista Refalgarí de la Sénia s’han encarregat d’organitzar un variat programa amb la voluntat de donar a conèixer el territori, amb excursions de diferents nivells, sortides culturals, exposicions, xerrades i actuacions musicals.

Com ja és habitual, més de la meitat dels participants eren catalans. De l’altra meitat, un 29% provenia del País Valencià, un 11% de les Illes Balears, i el 6% restant de la Catalunya Nord. La sortida per Tres Castells i la muntanya de Pallerols ha estat la més exitosa, amb un total de 151 excursionistes durant els tres dies. Pel que fa a les visites culturals, les oliveres mil·lenàries de l’Arion a Ulldecona i el Poblat iber del Remei a Alcanar també ha estat escollida per un alt percentatge dels participants.

De la Junta Directiva de la FEEC hi va assistir el president Jordi Merino, els vicepresidents Josep Casanovas i Carme Oró, el responsable de Seguretat, Josep M. Silvestre, i el vocal Josep Pérez.

Aquesta exitosa 42a edició va ser clausurada amb el sopar de cloenda. Per a la propera, s’està treballant l’opció que agafin el relleu les entitats de la Catalunya Nord.

Sopar de cloenda del 42è Aplec
Sopar de cloenda del 42è Aplec