FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 13/09/2019

Quartet de luxe amb objectius ambiciosos a la Zacup

Pallars Sobirà Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La temporada de curses per muntanya comença a fer baixada i les sèries de la Copa del Món s’han d’acabar de definir aquest pròxim mes d’octubre.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya disputarà aquest cap de setmana a Itàlia una de les darreres proves del calendari a la Zacup.

La representació del combinat nacional estarà encapçalada per l’aspirant a Top ten de la general i actual campiona d’Europa, Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina). Casajuana ha sortit dels deu primers llocs però una bona actuació a itàlia la pot fer entrar de ple en la lluita pels llocs de privilegi de la general.  Casajuana va sumar un segon lloc a Andorra on només va ser superada per la segona de la general la també catalana, Sheila Avilés (CEM la Cameta Coixa).

En categoria femenina, Clàudia Sabata (CE Berguedà) acompanyarà a Casajuana. La berguedana acostuma a portar l’etiqueta d’aspirant en qualsevol cursa on és a la línia de sortida i a la Zacup buscarà repetir el bon paper que va fer a Comapedrosa on va aconseguir el que és el seu únic pòdium d’aquesta temporada.

Pel que fa a la representació masculina Pere Rullan (La Molina Club Esports) i Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà) lluitaran també per entrar en els llocs capdavanters. Rullan amb 84 punts a la Copa del Món buscarà millorar també el quart lloc sumat a Andorra i Españó amb 58 punts vol mantenir la regularitat que ha mostrat tota la campanya.

Una Zacup exigent 

La Zacup és una cursa per muntanya dura, tècnica, nerviosa i intensa, de 27 km i 2.650 m de pujada vertical a gran altura, amb paisatges increïbles i vistes impressionants des del llac de Como fins als Alps.

S’arriba al cim del nord de la Grigna (2410 m) després d’uns 15 km i amb uns 2.300 m de desnivell positiu . Una pujada amb seccions equipades amb cadenes i cordes fixes. Després del cim, comença una llarga baixada amb crestes tècniques. La línia de meta es troba situada a Pasturo situat a poc més de 640m d’altitud.