FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 29/08/2019

Psoritrail Nordic Walking, propera Marxa Nòrdica de Barruera fins a Caldes de Boí

Alta Ribagorça Marxa nòrdica

La propera Marxa Nòrdica, inclosa dins el Circuit Català de la FEEC, serà la Psoritrail Nordic Walking, el dissabte 31 d’agost. El Centre Excursionista Alta Ribagorça és l’encarregat d’organitzar tota la jornada.

El recorregut sortirà des de la població de Barruera, davant del Càmping Boneta, en direcció nord pel marge dret del riu Noguera de Tor, en un terreny gairebé pla durant els primers 4 quilòmetres.

Per arribar al primer avituallament, els marxaires hauran de superar el primer ascens fins arribar a la població d’Erill la Vall, creuant la carretera L-500 i seguint un camí que els portarà fins al quilòmetre 4 de l’itinerari.

A partir de la població d’Erill, iniciaran un tram de prats i corriols que els conduirà fins al camí de l’aigua, a l’alçada de “Casa Pascual”. En aquest punt de la carretera, és on es troba el desviament del Balneari de Caldes o l’Estació d’Esquí de Boí-Taüll.

Un cop comencin el camí de l’aigua, el recorregut iniciarà l’ascens amb petits descansos planers, resseguint en tot moment el Riu Noguera de Tor pel seu marge dret. Durant l’ascensió, s’hauran de creuar petits barrancs i trams de bosc ombrívol.

El camí de l’aigua els portarà al Balneari de Caldes de Boi on la presència de fonts els indicarà que l’arribada és imminent. La caminada finalitzarà en una de les fonts emblemàtiques del Balneari de Caldes de Boí on hi trobaran l’arc d’arribada juntament amb un complet avituallament final.

En total, els participants realitzaran 10 quilòmetres amb aproximadament 500 metres de desnivell positiu. A més, l’organització també ha preparat una Caminada i una Cursa de Muntanya amb la mateixa distància i desnivell.

Si vols participar-hi, les inscripcions encara estan obertes.

La propera cita del calendari serà el 21 de setembre amb la Marxa Nòrdica Entorns de Can Torres, organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa. Un recorregut de 10 quilòmetres pels entorns de Terrassa