FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/12/2016

Proves d’accés a les titulacions de Tècnics d’Esport en Muntanya i Escalada de la Generalitat

Formació

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha obert les inscripcions a les proves d’accés a les titulacions de Tècnics d’Esport en Muntanya i Escalada fins al 15 de desembre. Les proves que es convoquen són per al certificat de segon nivell d’excursionisme, tècnic d’esport en escalada, tècnic d’esport en muntanya mitjana, i tècnic d’esport en descens de barrancs.

Aquestes proves les coordina l’Escola de Muntanya de Benasc i es realitzaran a la zona de Benasc i a l’estació d’esquí de Cerler entre els dies 17 i 19 de gener.

El dilluns anterior, 16 de desembre, a les 19:00, es farà la reunió de presentació a l’Escola de Muntanya de Benasc (Camí de Campalets, s/n, 22440 Benasc, Osca). L’assistència a la reunió de presentació és imprescindible perquè es dóna informació i instruccions necessàries per fer la prova.

Per fer la matrícula al segon nivell cal disposar del certificat de superació del primer nivell o de cicle inicial de l’especialitat. Per a més informació sobre les inscripcions i el detall de les proves, cal consultar el web del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

La formació oficial i reglada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat

La formació de tècnics d’Esport en Muntanya i Escalada és una formació oficial i reglada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que té validesa acadèmica i professional a tot l’Estat espanyol, i capacita per exercir professionalment en qualsevol tipus d’activitat de l’especialitat cursada.

Aquesta formació s’imparteix en Instituts arreu de Catalunya, a nivell públic en trobem quatre, on la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) col·labora aportant el professorat dels blocs específics de cada especialitat. Són els següents: Institut Abat Oliba (Ripoll), Institut Centre d’Alt Rendiment Esportiu (Sant Cugat del Vallès), Institut de la Pobla de Segur (La Pobla de Segur) i Institut l’Alt Berguedà (Bagà).

En tots ells es pot cursar el primer nivell i el segon de l’especialitat de muntanya mitjana. A més, a l’Institut del CAR també es pot cursar el segon nivell de descens de barrancs i és l’institut del Pallars l’únic que té totes les especialitats.

Els nivells de la titulació de formació reglada

Aquesta titulació consta de tres nivells de formació. El Certificat de primer nivell d’excursionisme, comú per totes les especialitats i obligatori per poder accedir a nivells superiors, el segon nivell, corresponent a Tècnic d’esport en cada especialitat (Escalada, Alta muntanya, Muntanya mitjana i Descens de barrancs), i el tercer i últim nivell, corresponent a Tècnic Esportiu Superior de les especialitats d’Escalada, Alta muntanya i Esquí de muntanya.