FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/04/2015

Primera caminada solidària ‘Càritas: Clubs amb cor’, a Collserola

Societat

La serra de Collserola acull la primera caminada solidària “Càritas: clubs amb cor” el pròxim dissabte 11 d’abril. La iniciativa és organitzada per la Diputació de Barcelona i Càritas amb l’objectiu de recaptar fons per al finançament de l’acció social de Càritas. Un bon nombre d’empreses, fundacions, clubs esportius i associacions estan adherides a la campanya, entre elles la col·laboració del Club Excursionista de Gràcia amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Els participants a la caminada benèfica han de fer un donatiu d’una quantitat mínima de 5 euros. El màxim òbviament no està estipulat perquè és a voluntat i possibilitat de cada caminaire. L’activitat consisteix en una excursió suau de 5,2 quilòmetres de recorregut i un baix desnivell pel cor de la serra de Collserola, a cavall del Barcelonès i el Vallès Occidental. L’àrea d’esbarjo de Santa Maria de Vallvidrera és el punt de sortida i arribada d’aquest itinerari circular. Podeu consultar el mapa del recorregut aquí.

L’hora d’inici s’ha fixat a les 10 del matí de l’11 d’abril, si bé convé ser-hi amb antelació per recollir la bossa del “caminador amb cor”, que conté una cantimplora per saciar la set dels excursionistes i una samarreta per difondre la campanya solidària mentre es fa esport. També inclou un obsequi dels organitzadors als participants per gratificar-los la seva col·laboració desinteressada en la lluita contra la pobresa.

Així doncs, els excursionistes començaran la caminada a la zona recreativa de Santa Maria de Vallvidrera, vora el curiós pantà i l’església d’origen romànic que constituí el nucli original de Vallvidrera. El recorregut emprèn la pujada pel frondós torrent de la Budellera, entre alzines, pins i arbres de ribera. La font de la Budellera s’emplaça en un paratge ombrívol del vessant obac de la serra, al peu de la vistosa torre de Collserola i l’emblemàtic cim del Tibidabo.

En aquest espai, arranjat per l’arquitecte paisatgista francès Forestier l’any 1918, l’organització hi instal·larà un punt d’avituallament. Es continua vers el torrent de la Vinassa i el turó d’en Ferrer (353 m) per atènyer la Vil·la Joana, que és un altre indret assenyalat perquè va acollir els últims dies de la vida de l’eminent poeta Jacint Verdaguer, mort el 1902. L’itinerari acaba envoltat per la boscúria i les fonts que reguen l’entorn del Centre d’Informació del Parc Natural de Collserola, a tocar ja del punt d’inici de la caminada.

Els participants que ho desitgin, i que ja poden fer la seva inscripció, podran gaudir d’un esmorzar de pa amb tomàquet, botifarra i beguda a l’arribada de la seva excursió. Un reconfort per a un matí d’esport, salut i solidaritat envers els sectors més desfavorits de la societat.

DiputacióCàritasCEGfeec-logo