FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/03/2017

Presentada “La Catalogne… à pied”, excursionisme en francès per Catalunya

Excursionisme

Recórrer Catalunya a peu en francès ja és una realitat, gràcies a la topoguia “La Catalogne… à pied”, la darrera publicació de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP). La presentació del llibre s’ha dut a terme en el marc del Salon Destinations Nature de París, celebrat durant el cap de setmana del 16 al 19 de març.

A l’acte, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb la presència del seu president, Jordi Merino, i el vicepresident segon, Josep Casanovas, ha acompanyat l’oficina francesa de l’Agència Catalana de Turisme, representada per la seva directora, Josefina Mariné, i la FFRP, amb el seu president, Robert Azaïs, i el president del Comitè departamental de Pirineus Orientals, Marcel Martinez. Durant la presentació, Jordi Merino ha destacat la “bona entesa i estreta col·laboració” que hi ha hagut en tot moment entre els tres organismes a l’hora de tirar endavant el projecte.

Excursionisme en francès per Catalunya

La guia, un recull de 22 itineraris excursionistes que recorren part de la xarxa de senders homologats de Catalunya, és un encàrrec de la delegació francesa de l’Agència Catalana de Turisme a la FFRP per donar a conèixer Catalunya com a destinació turística senderista al públic francès. La seva edició ha estat possible gràcies a la feina de l’Àrea de Territori de la FEEC, que ha treballat frec a frec amb l’ACT de França, tant en la tria dels 22 itineraris escollits com sobretot en la descripció tècnica dels mateixos i en la cessió de fotografies.

El recull d’excursions de la guia s’estén per tot el país: Des de la Costa Brava al massís del Port, passant per la Val d’Aran, el Ripollès, el Berguedà, Osona, els parcs naturals del MontsenyCadí-MoixeróSant Llorenç del Munt, el Parc Nacional d’Aigüestortes i les terres de Lleida, entre altres localitzacions. Una tria molt equilibrada que recorre totes les marques turístiques de Catalunya i que té el plus afegit de discórrer per la xarxa de senders homologats de la FEEC.

La topoguia es pot adquirir a les principals llibreries de França i a través del web de la Federació Francesa de Senderisme.