FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/12/2015

Presentació de la Selecció Catalana i Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya, a La Molina

Esquí de muntanya Societat

El Museu dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de la Molina ha sigut l’escenari de la presentació de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, el Centre de Tecnificació i les empreses patrocinadores per a la temporada 2015-2016.

A l’acte han participat els directius de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), els responsables de la Selecció i del Centre de Tecnificació, així com les empreses patrocinadores: Millet, la prestigiosa marca d’equipament esportiu de muntanya; el Grup FGC, gestor de les estacions d’esquí La Molina, Vall de Núria, Espot, Port Ainé, Vallter 2000 i Tavascan; Cébé, important marca d’ulleres tècniques d’esports de muntanya, així com Pomoca, marca  líder en pells de foca, com a empresa col·laboradora.

Jordi Merino, president de la FEEC, ha remarcat que “la Selecció Catalana i el Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya són tot un referent tant a nivell nacional com internacional. Tots plegats representen a les seves entitats i a Catalunya.” Marcial Alemán, director tècnic de la FEEC, ha agraït la tasca que fan els seleccionadors i tècnics, i ha destacat que les noves incorporacions i canvis al Centre de Tecnificació s’han de rebre de forma optimista i positiva. Per part de la junta de la FEEC també ha estat present a l’acte Ramón Regí, responsable de seleccions.

Gil Orriols, director del Centre de Tecnificació, ha donat la benvinguda als nous tècnics, i als 24 esportistes del centre. Aquest any l’objectiu de la temporada serà el Campionat d’Espanya, que es disputarà a Sierra Nevada.

Per altra banda, Enric Serra i Antoni Sanmartí, directors de les estacions de Vallter 2000 i La Molina respectivament, han presentat les apps de les estacions d’esquí i muntanya d’FGC, que posen a disposició de l’usuari un munt de funcionalitats i avantatges.

Novetats de la temporada d’esquí de muntanya

En aquesta nova temporada d’esquí de muntanya que comença, els patrocinadors de l’11a Copa Catalana de Curses Verticals són, conjuntament, FGC i Grifone. En aquesta competició, els esportistes que participin a 3 de les 4 proves previstes tindran un obsequi de Grifone. En la 32a Copa FEEC-Millet per equips que s’inicia el proper mes de febrer, els esportistes que participin a 4 de les 5 proves previstes tindran un obsequi de Millet. Així ho ha explicat Antoni Massagué, cap del Comitè d’Esquí de Muntanya de la FEEC, que també ha anunciat la formació de més àrbitres, i el treball conjunt que s’està realitzant amb les diferents estacions d’esquí per harmonitzar la pràctica de l’esquí de muntanya en aquestes.

Els objectius de la Selecció Catalana es centraran en aconseguir el major nombre de títols a la Copa i Campionats d’Espanya, i a curses de repercussió internacional com l’Altitoy. Els seleccionadors Xavier Sadurní i Joan Cardona també han anunciat que volen aconseguir un major reconeixement internacional per a la selecció. Per aquest motiu, tot l’equip, incloent a Kilian Jornet, viatjarà a finals d’abril a Rússia per intentar batre tots els rècords possibles a una competició que es disputa al massís de l’Elbrus.

Bernat Clarelles, representant a Millet, ha destacat els canvis que ha realitzat la marca per aquesta temporada, com per exemple, l’equipament que vesteixen els membres de la selecció i els del Centre de Tecnificació. També ha volgut reconèixer la gran tasca realitzada per Arnau Anguera en el passat, i ha reivindicat la força i la màgia d’un esport com l’esquí de muntanya.

Fotografies / Ivan Torres

[table id=212 /]