FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jordi Saragossa
Foto: Jordi Saragossa

Notícies - 22/11/2021

Pòdiums catalans al campionat d’Europa de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Cap de setmana rodó dels esportistes de muntanya catalans que han participat al campionat d’Europa de Curses per Muntanya que s’ha celebrat a São Pedro do Sul (Portugal).

En categoria Sky, una cursa molt dur de 35 kms amb 3.500 metros de desnivell, Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) i Mireia Pons (CE de Rubí) han aconseguit pujar al pòdium. 

La prova presentava un recorregut exigent amb un perfil molt tècnic que els corredors per muntanya havien de tenir ben apamat per poder tornar amb un bon resultat. 

En categoria femenina la victòria de la prova se la va emportar l’andalusa Patrícia Piñeda que va mantenir una bonica disputa amb la italiana Fabiola Conti durant tota la cursa. Conti finalment va ser segona per davant de la catalana Mireia Pons que es va penjar un més que important bronze. Mireia Pons arribava a la cursa després d’úna bona temporada i de debutar a la Copa del Món amb la selecció catalana. Aquest pòdium referma la trajectòria de la vallesana que segueix donant mostres de la seva qualitat a les curses per muntanya, cursa rere cursa.

Mireia Pons amb la selecció catalana a la Copa del Món.

Pel que fa a la categoria masculina, el gran dominador va tornar a ser el noruec Stian Angermund-Vik que segueix intractable aquesta campanya. El segon calaix va ser per l’italià Cristian Minoggio i el català Jordi Alís va pujar al tercer lloc. 

Alís va ser una de les sorpreses agradables de la cursa i anant de menys a més, com acostuma a fer, va saber dosificar perfectement l’esforç i sumar un bronze europeu.

El federat pel CEM la Cameta Coixa, Zaid Ait Malek, va entrar quart a la general per darrere de Jordi Alís.

Els pòdiums del catalans van ser decisius també per la victòria per equips del combinat Fedme.

El dia anterior s’havia celebrat el campionat d’Europa en categoria d’Ultradistància on el català Abel Carretero (AE Matxacuca) va sumar el quart lloc a la general final.

Carretero es va sumar al festival de la representació del combinat espanyol que es va emportar la victòria amb Manuel Merillas i el tercer lloc amb Manuel Anguita en categoria masculina i el doblet amb l’or de Sandra Sevillano en categoria femenina.

Abel Carretero va aconseguir defensar el quart lloc per davant d’un dels noms de moda aquesta temporada a la Copa del Món de Curses per Muntanya, el rumanès, Raul Butaci.

Abel Carretero a la cursa Foto: Jordi Saragossa