FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/09/2014

Podis amb accent català en les curses de l’Ultra Trail del Mont Blanc

Curses per Muntanya

Els corredors per muntanya catalans han aconseguit situar-se en els podis de les curses disputades dins de la prestigiosa convocatòria The North Face – Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB) del 2014. Tots els resultats de les diferents curses es poden consultar en línia.

Núria Picas, a la UTMB

Núria Picas va fer el segon lloc de la prova reina de l’Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB) que s’iniciava a Chamonix el passat divendres 29 d’agost. La corredora de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà va repetir la mateixa posició de l’edició anterior, en aquesta ocasió amb un temps de 24 hores i 54 minuts. El primer lloc va ser per a la nord-americana Rory Bosio, amb un temps de 23 hores i 23 minuts.

El vencedor absolut de la cursa per muntanya amb més prestigi del planeta, amb 168 quilòmetres i un desnivell positiu de 9.600 metres, va ser el francès François D’Haene, amb 20 hores i 11 minuts. El segon lloc el va fer el mallorquí de Sóller, Tòfol Castanyer.

Pau Bartoló i Cristinas Bes, a la CCC

El corredor del berguedà Pau Bartoló va aconseguir divendres 29 d’agost una de les majors victòries de la seva carrera esportiva, després d’imposar-se a la Courmayeur Champex Chamonix (CCC), una de les cinc proves que componen l’Ultra Trail del Mont Blanc amb un temps d’11 hores i 21 minuts. Darrera del corredor de muntanya del Buff Pro Team, el podi el van completar els francesos Christophe Perrillat, amb 11 hores 50 minuts, i Anthony Gay, dos minuts després.

Cristina Bes Ginesta del Club Esquí de Girona va fer també el segon lloc en la cursa femenina, amb un temps de 14 hores i 43 minuts, per darrere de la francesa Anne Lise Rousset, amb 14 hores i 28 minuts.

Toti Bes, a la TDS

Toti Bes va acabar tercer la Traces des Ducs de Savoie (TDS), la cursa que obria la programació de The North Face – Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB) el passat dimecres 27 d’agost, amb sortida a Croméyeui (Itàlia) i arribada a Chamonix (França). El corredor de l’Ski Club de Camprodon va realitzar el recorregut de 119 quilòmetres i 7.250 metres de desnivell positiu en 14 hores i 47 minuts. La TDS la va guanyar el francès Xavier Thevenard, amb 14 hores i 10 minuts, i en segon lloc va entrar el nepalès Samir Tamang, amb 14 ores i 45 minuts.

Marc Pinsach, a la OCC

Marc Pinsach va fer també el tercer lloc del podi de l’Orsières-Champez-Chaminix (OCC), una cursa que s’estrenava en aquesta edició en el programa de l’UTMB i que es va disputar el dijous 28 d’agost. El corredor de la Colla Excursionista Casanenca va cobrir el recorregut, de 53 quilòmetres i 3.300 metres de desnivell positiu, en 5 hores i 25 minuts. El primer i segon lloc del podi va ser per als francesos Nicolas Martin, amb 5 hores i 7 minuts, i Regis Durand, amb 5 hores i 23 minuts.