FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler
Foto: Pat Soler

Notícies - 31/12/2023

Pinsach i Tremps Campions: imbatibles en terreny vertical

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Marc Pinsach i Clàudia Tremps es proclamen a Grau Roig Campions de Catalunya d’Esqui de Muntanya Vertical 2024. 

La 40a edició de la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya Dynafit ha arrencat amb força aquest matí a Grau Roig, Andorra, amb la celebració del Campionat de Catalunya vertical en el marc del 11è Trofeu Tres Fronteres Gasopas MoraBanc Grandvalira.

Una Sant Silvestre d’Esquí de Muntanya que ha estat en dubte fins a l’últim moment a causa de la manca de neu. Amb la participació d’uns 65 esquiadors, el campionat s’ha pogut disputar amb un recorregut alternatiu adaptat que ha sortit des de Peretol i ha ascendit fins a la part més alta del sector del Cubil, amb un desnivell positiu total de 500 metres.

Marc Pinsach (UE Cassanenca) s’ha fet amb la victòria i el títol de Campió amb un temps de 21 minuts i 51 segons. L’andorrà Arnau Soldevila s’ha enganxat a la traça del de Cassà però finalment la veterania de Pinsach s’ha endut la victòria. El tercer al podi de la Copa i de la prova ha estat el francès Thomas Darrodes. El campionat s’ha resolt amb el Martí Lázaro (Club Excursionista Ripoll) al segon calaix i l’Adrià Duarri (CE Súria) al tercer.

En la categoria femenina, el títol de campiona ha estat per la Clàudia Tremps (AE Vidabona) amb un temps de 27 minuts i 1 segon. Anna Huguet (AE Mountain Runners del Berguedà). La tercera al Podi ha estat l’Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà).

A les categories de promoció, s’ha fet palès la presència dels joves del CTEEC.

  • A la sub16: Maria Ramírez (Unió Excursionista de Vic), Mariona Rovira (AE Mountain Runners del Berguedà) i Aina Roca completen el podi. Pau Baqué (CE Cerdanya Pirineus) s’ha imposat a la masculina.
  • A la sub 18 Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), Jordi Cortés i Pep Coll (CE Banyoles) s’han imposat. Mariona Flores (Club d’Esquí la Pobla de Segur) ha estat la guanyadora del campionat a la sub 18.
  • A la sub 20, la guanyadora ha estat Maria Butxaca (AE Mountain Runners del Berguedà).
  • Els campions a la categoria promesa (sub 23) han estat l’Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) i l’Enric Baños (AE Mountain Runners del Berguedà). Totes les classificacions. Més fotos de l’esdeveniment.

La propera jornada de la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya Dynafit es dispurarà a pirineu francès a Les Angles amb la Traça Catalana el 14 de gener.

Classificacions Campionat de Catalunya

Fotografies del Campionat