FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/06/2016

Picurt’ arriba als deu anys amb vuitanta-quatre pel·lícules i més espais

Cultura

La mostra de cinema  de muntanya PICURT arriba aquest 2016 a la seva 10a edició, que tindrà lloc del 21 al 25 de juny a Artedó, La Seu d’Urgell, Andorra i Alàs.

Enguany celebra els seus 10 anys d’existència convertint-se en una mostra competitiva de cinema, amb els següents premis dins de la Secció Oficial: Premi Gall Fer Pirineus – Ciutat de La Seu d’Urgell, Premi Gall Fer Cadí – Esports, Premi Gall Fer Andorra – Ecologia i Premi Gall Fer Internacional – Muntanyes del Món.

Imatge d'Aguestes Montanhes. Una de les pel·lícules que es podran veure a la Mostra.
Imatge d’Aguestes Montanhes. Una de les pel·lícules que es podran veure a la Mostra.

En aquesta edició tan especial, PICURT creix en nombre d’espais: Andorra acollirà una part de la mostra, projectant els films de la secció Gall Fer Andorra i atorgarà el premi d’aquesta categoria. La vil·la d’Alàs, a l’Alt Urgell, també serà un nou espai de projeccions i activitats.

PICURT presentarà 84 films nacionals i internacionals sobre els Pirineus i la cultura de muntanya d’arreu del món. Algunes de les produccions són inèdites a l’Estat Espanyol i han estat premiades als festivals de cinema de muntanya més importants del món.

 

Nepal, Corea, Mèxic, Tanzània, Argentina, Dinamarca i Alemanya, entre d’altres i juntament amb l’Estat espanyol, són alguns dels 23 països que participaran en aquesta edició.

Per a commemorar els 10 anys de PICURT, la mostra presenta l’exposició Bestiari, de l’il·lustrador Perico Pastor i Xavier Bellés i també la performance musical i d’arts escèniques Ofrena, dirigida pel músic Arnau Obiols, que endinsarà el públic dins de la roureda d’Artedó.

Consulta la programació