FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/05/2014

Permisos i calendari per pujar al Canigó per a la regeneració de la flama

Cultura

L’Associació la Flama del Canigó d’Igualada i l’Al-pi-nisme Club Esportiu de la mateixa ciutat, juntament amb Òmnium Cultural, són els encarregats d’organitzar l’encesa de la Flama del Canigó d’enguany, el diumenge 22 de juny. Perquè la festa es pugui realitzar sense incidents, cal demanar permisos per accedir al Canigó durant la trobada d’apilar els feixos de llenya del 14 i 15 de juny i per la Regeneració de la flama el 22 de juny.

Més endavant també s’obriran les sol·licituds per poder assistir a l’acte de la plaça de Sant Jaume de Barcelona, el 23 de juny. Abans de demanar el permisos des d’Òmnium es recomana llegir atentament el Protocol d’actuació per garantir la continuïtat de la Regeneració i la Trobada al cim del Canigó i la Carta de Compromís.

La Flama del Canigó

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada amb el solstici d’estiu que es dur a terme simultàniament en diferents llocs dels Països Catalans des de 1955. La flama s’encén primer al cim del Canigó i desprès, portada per diversos voluntaris, encen les diferents fogueres de la nit de Sant Joan. La Flama del Canigó pretén mantenir viva la cultura i la llengua catalana.