FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/09/2015

Pere Rullan, segon en categoria de menys de 30 anys a ‘The Rut’, cursa de la Copa del Món

Curses per Muntanya

Montana, als Estats Units, ha acollit la tercera prova de la Copa del Món de Curses per Muntanya, aquest cap de setmana, amb la participació dels atletes Pere Rullan, 5è, i Jessed Hernández, 11è, de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, patrocinada per Cebé i Tuga. La prova, que la organització indicava de 25 quilòmetres, ha resultat tenir un traçat de 28 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell positiu.

La prova l’han guanyada el suís Rémi Bonnet (2 hores, 58 minuts i 55 segons), els italians Tadei Pivk (3 hores, 1 minut i 32 segons) i Marco De Gasperi (3 hores, 1 minuts i 33 segons). En noies l’or se l’ha penjat l’americana Megan Kimmel (3 hores, 35 minuts i 4 segons), seguida per la catalana Laura Orgué (3 hores, 40 minuts i 49 segons), de la Unió Excursionista Urgellenca, i Maite Maiora (3 hores, 41 minuts i 6 segons).

Orgué també ha quedat primera en categoria entre 20 i 29 anys, on Pere Rullan, del Centre Excursionista Pontsicà i membre de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, ha quedat segon. Rullan ha fet un temps de 3 hores, 6 minuts i 19 segons i ha passat per meta en 5è lloc de la classificació general, a només 10 segons del 4t classificat. Per la seva banda, Jessed Hernández, de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà i també membre de la Selecció Catalana, ha estat 11è, amb 3 hores, 30 minuts i 53 segons.

La catalana Laura Orgué guanya també la prova vertical

La catalana Laura Orgué va córrer divendres la prova vertical, la Long Peak Vertical Kilometer, guanyant la cursa amb un temps de 52 minuts i 20 segons. En homes va guanyar Remi Bonnet, amb 45 minuts i 57 segons. L’endemà, Orgué va disputar la prova de 25 quilòmetres quedant en segona posició.