FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 28/01/2018

Pere Rullan i Marta Riba guanyen la cursa vertical de la Font Blanca

Esquí de muntanya

El sector Arinsal de Vallnord, a Andorra, ha acollit l’open vertical de la Font Blanca, el 28 de gener. La cursa, que ha tingut el mateix traçat que la puntuable per la copa del món d’esquí de muntanya de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF), disputada també a Andorra aquest cap de setmana, és una de les més prestigioses del calendari competitiu.

Les condicions meteorològiques adverses de la primera jornada, que van fer suspendre la individual d’Arcalís, han esdevingut primaverals per la vertical, fet que ha permès al nombrós públic arribat fins al sector d’Arinsal de Vallnord gaudir de l’espectacle. Per altra banda, les altes temperatures han dificultat la progressió d’alguns dels corredors, ja que la transformació de la neu ha provocat que s’acumulessin pegats de neu a les pells.

Pere Rullan i Marta Riba, els més ràpids

Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) ha estat el més ràpid en els 740 metres de desnivell positiu i ha guanyat l’open amb un temps de 29 minuts i 46 segons. El segon classificat ha estat Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team), amb un temps de 30 minuts i 31 segons. Tercer ha estat Noel Burgos, amb 31 minuts i 09 segons.

En categoria femenina la incombusitble Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur) s’ha fet amb la victòria parant el cronòmetre en 35 minuts i 48 segons. Segona, a tan sols 1 segon, ha creuat la meta Sophie Dusautoir. La tercera plaça ha estat per Maria Illa, amb 38 minuts i 13 segons (CM de Sant Cugat).

En la cursa puntuable per a la copa del món de la ISMF els millors catalans han estat Oriol Cardona (Ski Club Camprondon) i Clàudia Galicia (CE Cerdanya Skimo Team), ambdós ocupant la setena plaça en les categories absolutes.

Cal destacar també les victòries catalanes en les categories més joves. En júnior masculí el guanyador ha estat Gerard Cabestany, amb un temps de 33 minuts i 51 segons, i en júnior femení, Júlia Massagué (UE Vic) ha sigut la més ràpida, amb 24 minuts i 46 segons.

Foto / J. Planella