FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/05/2017

Pere Rullan es proclama subcampió d’Espanya de Curses Verticals

Curses per Muntanya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat al Campionat de d’Espanya de Curses Verticals, que s’ha disputat a Arredondo (Cantàbria), el 21 de maig. La Selecció ha viatjat al campionat amb un equip format per 24 corredors, entre totes les categories, i el seleccionador català Fernando Rosa.

La cursa d’Arredondo compta amb un desnivell positiu de 1.010 metres que es cobreixen en 2,7 quilòmetres de distància, amb una pendent mitja del 37%.

Pere Rullan, subcampió d’Espanya

Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) s’ha proclamat subcampió d’Espanya de Curses Verticals en categoria absoluta. Rullan ha marcat un temps de 36 minuts 13 segons. El guanyador de la cursa, el basc Íñigo Lariz, no ha donat opcions al català, imposant-se amb un temps de 35 minuts 14 segons. El tercer classificat ha estat el corredor navarrès Mikel Beunza, amb un temps de 36 minuts 53 segons.


Equip de la selecció catalana a Arredondo   Foto / Col. Fernando Rosa

Nou medalles per la selecció catalana en el campionat estatal

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC ha aconseguit un total de nou medalles al campionat estatal. A la ja citada plata de Pere Rullan cal sumar les aconseguides pels corredors de les categories inferiors.

En categoria júnior masculina Adrià Duarri (CE Súria) s’ha fet amb el subcampionat. Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), que ha corregut fora de la disciplina de la selecció, ha estat el campió en aquesta categoria, amb un temps de 35 minuts 33 segons. La resta de corredors júnior de la selecció han entrat al top 10: Isaac Bartí (CE Olot), quart; Iu Escolà (CE Rubí), cinquè; Wilfred Lladó (CE Súria), sisè; i Marc Traserra (CE Voltreganès ARS).

En categoria júnior femenina Montserrat Moya (CE Esquirol) s’ha proclamat subcampiona. Laia Aguilar (CE Calldetenes) ha estat tercera. Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha quedat a un pas del podi, amb la quarta plaça.

En categoria cadet masculina Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) s’ha proclamat campió d’Espanya, amb un temps de 40 minuts 42 segons. Per altra banda, Jana Aguilar (CE Calldetenes) ha estat la millor en categoria cadet femenina, i amb un temps de 57 minuts 54 segons s’ha proclamat campiona.

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) s’ha fet amb el subcampionat en categoria promesa masculina, amb un temps de 37 minuts 56 segons. Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà) ho ha fet en categoria promesa femenina, amb un temps de 50 minuts 49 segons. Gisela Carrion (Els Xulius Centre Social Ribet) ha estat tercera.

Foto de portada / Fotoiosu Photography