FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 24/05/2021

Pere Rullan: ‘Creiem que són edats on la competició és poc prioritària’

Curses per Muntanya Centres de tecnificació Curses per Muntanya

La bona feina de les escoles trail a Catalunya s’ha deixat veure aquest cap de setmana a Andalusia en el que ha estat el primer estatal en edat escolat de curses per muntanya.

La prova s’ha celebrat a Artafe (Granada) i ha servit per comprovar l’alt nivell dels esportistes catalans.

La selecció dirigida per Pere Rullan ha omplert tots els pòdiums en categories cadet i infantil. Rullan es va emportar a terres andaluses a un equip cadet composat per quatre esportistes i un infantil també amb quatre esportistes per competir defensant la samarreta de la selecció catalana.

El seleccionador català té clar que aquests campionats han estat un pas més en la formació dels més que joves esportistes de muntanya. Pere Rullan ha destacat les dues jornades de convivència que ha significat el campionat “el campionat a més a més de ser competitiu ha estat lúdic i cultural. Els joves esportistes han pogut conèixer Granada i han pogut gaudir de conèixer altres esportistes de l’estat que fan el mateix que ells”

Rullan ha remarcat que “hem fet molt bon paper i els nostres esportistes ho han guanyat tot però creiem que són edats on la competició és poc prioritària”. Pel seleccionador català la tasca de formació i aprenentatge dels joves esportistes és l’objectiu principal d’aquestes competicions molt més enllà dels resultats.

Medalles per la feina ben feta

En categoria cadet masculí el gironí de 16 anys Lluis Puigvert (CE Girona) ha estat el gran dominador del cap de setmana sumant la victòria en la prova vertical de 2’33qm i 30m+ i guanyant també la cursa en línia de 9,24qm i 500m+. Puigvert s’ha penjat els dos ors en aquesta estrena dels estatals.

Destacar també el cinquè lloc en vertical del Nil Vilanna (AE Trail Xics Montseny) que va fer sumar punts a la selecció amb aquest top 5.

Pel que fa a l’equip femení la barcelonina de 14 anys, Gabriela Lasalle (CE Mindundis Team), s’ha convertit en la sensació dels campionats sumant com Puigvert el doblet en vertical i en línia de la categoria cadet.

A la prova en lína femenina el pòdium es va tenyir de color groc amb els colors de la selecció catalana, ja que a l’or de Lasalle s’hi van sumar el bronze d’Alaitz Plans (CE Moianès Independent). La de Castellterçol que ja havia fet un quart lloc a la prova vertical va aconseguir pujar al pòdium i acompanyar a Grabriela Lasalle en una jornada on van els catalans també van sumar l’or en la prova combinada i el bronze com a seleccions, ja que en aquest caps puntuaven fins a vuit esportistes i Catalunya participava només amb quatre corredors.

La història en categoria infantil es va repetir. Els catalans es van emportar les dues categories en les dues modalitats. El doblet masculí el va signar Biel Sagués (AE Castellterçol) emportant-se la prova vertical i en línia. En aquest cas amb 5,39qm i 263m+ a la prova en línia i 1,15 qm i 200m+ a la prova vertical. Sagués va sumar també la victòria en la prova combinada mixte.

Per la seva banda Marc Font de només 12 anys (CE Moianès Independent) va tancar la seva participació amb un cinquè lloc en vertical i un quart lloc en línia.

En categoria femenina les dues esportistes catalanes Uma Plans (CE Moianès Independent) i Clàudia Llesuy (CEPS) es van repartir els pòdiums. Uma Plans es va emportar la cursa en línia amb segon calaix per a Llesuy. I la Isonenca Clàudia Llesuy va dominar la vertical amb segon lloc per Plans.

Catalunya va sumar el bronze com a selecció i també es va emportar l’or en la combinada mixte.

Pròxima cita per a veure als més joves competir en un primer test per al pròxim circuit d’escoles de trail serà a la ‘Mini Trail’ aquest mateix dissabte 29 de maig.