FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/10/2016

Pere Aurell i Sílvia Puigarnau, guanyadors de la Cursa per Muntanya de Tivissa

Curses per Muntanya

La 11a Cursa per muntanya de Tivissa, organitzada per l’Associació Esportiva Extrem Team Tivissa, ha clausurat la 15a Copa Catalana de Curses per Muntanya  de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el diumenge 9 d’octubre.

Més de 250 corredors han pres la sortida des del poble de Tivissa per cobrir un recorregut de 24 quilòmetres i 1.578 metres de desnivell acumulat. El recorregut ha presentat algun tram nou respecte a les anteriors edicions, fet que ha sorprès tant als habituals de la cursa com als coneixedors de la zona. Un terreny irregular i salvatge, les pedres afilades i les desafiants crestes han tornat a ser protagonistes.

feec_Cursa_Tivissa_2016_Ivan_Torres_1
Sílvia Puigarnau ha liderat la cursa des dels primers quilòmetres  Foto: Ivan Torres

Pere Aurell, guanyador incontestable a Tivissa

La darrera prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC ha aplegat a alguns dels millors corredors per muntanya catalans. En categoria, masculina Pere Aurell (CEM La Cameta Coixa) ha guanyat la cursa amb autoritat, marcant un temps molt ràpid, fet destacable en una prova que compta amb pocs trams “corredors”. Aquest és el quart cop que Pere Aurell corre a Tivissa, i ja suma dues victòries i un tercer lloc.

Aurell ha parat el cronòmetre en 2 hores 28 minuts: “Des de la primera pujada m’he posat líder. Poc a poc he agafat distància i he fet la meva cursa. He superat molt bé els trams tècnics, que són el que més m’agrada de Tivissa. Aquesta prova m’ha servit per preparar l’última cita de la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya, la Marató del Montseny. De cara a la pròxima temporada, si les obligacions laborals m’ho permeten, segurament tornaré a córrer la copa catalana i a l’abril l’Ultra Fiord a la Patagònia xilena”.

A set minuts de Pere Aurell ha entrat Xavier Espiña (CE Guissonenc), que ha realitzat una gran remuntada per acabar segon, amb 2 hores 35 minuts. El tercer classificat ha estat Sergi Rodríguez (CE Segarra), amb 2 hores 36 minuts, plaça que també va ocupar al podi de la Taga 2040 Evo fa dues setmanes.

feec_Cursa_Tivissa_2016_Ivan_Torres_2
Ester Casajuana a un dels trams tècnics i pedregosos  Foto: Ivan Torres

Sílvia Puigarnau acaba la copa amb victòria

Bona part de l’emoció a Tivissa s’ha centrat en la categoria femenina. Sílvia Puigarnau (CE Guissonenc) i Ester Casajuana (AAE Escola Treball) es jugaven la copa catalana. A la darrera prova del calendari, la Taga 2040 Evo, la mala sort va castigar a les dues corredores, amb una dura caiguda de Puigarnau, i l’abandonament de Casajuana, per una torcedura de turmell.

La corredora del CE Guissonenc sabia que havia de guanyar, i esperar un mal resultat de la tarragonina, per aspirar a la copa. Des dels primers compassos Puigarnau ha liderat la cursa, tirant de caràcter i imprimint un ritme alt, que li ha permès agafar una còmoda avantatja sobre les seves perseguidores. L’alt esforç invertit per Puigarnau ha tingut la seva recompensa i s’ha emportat la victòria a Tivissa amb un temps de 3 hores 16 minuts. Merescuda victòria de la lleidatana després de fer segona en les tres proves de copa anteriors.

Casajuana s’ha mostrat conservadora, tenia suficient amb acabar entre les millors. Malgrat seguir d’a prop a Sílvia Puigarnau als primers quilòmetres, ha decidit mantenir un ritme còmode per evitar problemes amb el turmell, encara dèbil, i ha estat segona, amb un temps de 3 hores 31 minuts. Ester Casajuana no ha pogut contenir l’emoció a meta, sabent-se guanyadora de la copa, abraçant-se amb la seva companya de club, Marta Batalla (AAE Escola Treball), que ha entrat poc després, a només 20 segons, tancant el podi.

A l’entrega de premis han assistit, entre d’altres, l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí Pinyol; el president de la FEEC, Jordi Merino; i el vicepresident segon de la FEEC, Josep Casanovas.