FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/09/2014

Pere Aurell i Roser Español guanyen la Taga 2040 Evo de Sant Joan de les Abadesses

Curses per Muntanya

La victòria de la Taga 2040 Evo d’enguany se l’han enduta el corredor de Matadepera, Pere Aurell, del Club Excursionista Callús, i la corredora lleidetana de la població d’Arfa, Roser Español, de la Unió Excursionista Urgellenca, que a falta d’una cursa per completar el calendari de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, ja s’han proclamat campions.

La cursa, que se celebra a la població ripollesa de Sant Joan de les Abadesses des de fa 15 anys, ha reunit uns 450 corredors. La prova s’ha realitzat amb vent a les zones altes i el cel cobert durant tot el matí. L’organització ha hagut de fer canvis en alguns trams amb dificultat perquè hi havia massa fang a causa de les pluges constants d’aquest estiu a la zona.

La Taga 2040 Evo, organitzada per la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses amb la col·laboració de la gent del poble, l’ha encapçalada el local Eric Moya (Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses), que ha liderat la prova fins arribar al descens, on Pere Aurell ha avançat primer a Josep Maria Pijuan (Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola del Treball) i després a Moya, a qui ha guanyat per només uns quants segons de diferència.

En dones, Roser Español, la gran preferida, ha estat la primera en recórrer els 26,3 quilòmetres i els 1.893 metres de desnivell positiu de la prova, que ha guanyat, per davant de Paloma Lobera i Adriana Grosu, totes dues de l’Associació Esportiva Matxacuca.

La pròxima cita de la Copa Catalana del calendari de competicions de la FEEC és la 9a Cursa per Muntanya de Tivissa, de l’Associació Esportiva Extrem Team de Tivissa el proper 12 d’octubre.