FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies - Pels Camins dels Matxos
Feec Notícies - Pels Camins dels Matxos

Notícies - 09/04/2014

Pels Camins dels Matxos inaugura la primera Lliga Catalana de Curses de Resistència

Curses per Muntanya

El Centre Excursionista de Torelló organitza la 13a marxa de resistència Pels Camins dels Matxos, el proper diumenge, 13 d’abril. Aquesta cita enceta la primera Lliga Catalana de Curses de Resistència per Muntanya que organitza la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La marxa Pels Camins dels Matxos, que té un recorregut de 63 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell acumulat, s’ha de realitzar en menys de 15 hores. A més, presenta una ruta circular que comença i acaba a Torelló, i passa per muntanyes com el Bellmunt (1.247 metres) o el Puigsacalm (1.512 metres). La ruta transcorre pels camins que antigament utilitzaven els traginers per passar-hi amb els matxos (el mascle de la mula), d’aquí el nom de la prova. A part del recorregut general, també s’han previst dues variants més curtes de 56,53 i 49 quilòmetres.

 Pels Camins dels MatxosPer a participar-hi en la marxa de resistència Pels Camins dels Matxos, que també puntua per la The Noth Face Ultra – Trail du Mont Blanc 2015, cal estar en possessió de la llicència federativa (mínim C).

Xerrada de Núria Picas i Clàudia Galícia

El dia abans de la prova és duran a terme diverses activats a la plaça Nova i al Casal Parroquial de Torelló. Destaquen la instal·lació d’un rocòdrom inflable i una xerrada – audiovisual a càrrec de la corredora d’Ultra Trails Núria Picas i l’esportista polivalent Clàudia Galícia.

Enguany és celebra la primera edició de la Lliga Catalana de Curses de Resistència per Muntanya organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. El calendari de Curses de Resistència per Muntanya de la FEEC compta amb un total de set proves puntuables repartides arreu del territori català de l’abril fins a l’octubre.  La pròxima cita del calendari està prevista a Prades (el Baix Camp) el dissabte 7 de juny.