FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/04/2019

Pau Coll i Jordi Alís són els nous campions d’Esquí de Muntanya per equips

Esquí de muntanya

Pau Coll (Ski Club Camprodon) i Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) s’han imposat aquest diumenge com a campions de Catalunya d’Esquí de Muntanya per equips en el 61è Ral·li d’Esquí de Muntanya, organitzat pel Club Excursionista de Catalunya. La cursa s’ha disputat a la Val d’Aran aquest diumenge 7 d’abril, sota una sorprenent nevada primaveral.

Inicialment, el traçat de la cursa més antiga dels Pirineus sortia de Bagergue, a la part més meridional de la vall d’Unhola, però a causa de la manca de neu a la vall, l’organització ha hagut de canviar el recorregut, fent que Pla de Beret fos l’escenari del campionat.

Sortida del 61è Ral·li del CEC

En categoria absoluta, les 23 parelles que han participat a la cursa s’han enfrontat a un total de sis pujades i baixades en gairebé 23 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell positiu. Des de l’estació de la vall han realitzat la primera ascensió cap al Cap de la Serra, on han descendit cap a la vall de Bagergue. Des d’aquest punt començava la part més tècnica de la cursa, amb transicions i una canal a peu de 100 metres on l’organització ha facilitat una corda fixa tot i que el pendent era de 30º. Seguidament han tornat a posar-se les pells de foca per remuntar fins a una aresta, entre les dues valls, que els tornaria a fer arribar al Cap de la Serra. Aprofitant que una part de l’estació estava tancada, el recorregut ha fet un bucle pels Estanys de la Serra, on han tornat a remuntar cap a la cinquena pujada al Tuc de Costarjàs. L’últim punt, abans d’arribar a línia de meta, ha estat el Tuc de Miei.

En categoria absoluta, l’equip format per Pau Coll i Jordi Alís ha liderat la cursa en tot moment. Els dos participants arribaven a meta amb un temps de 2h 24’ 46’’ i només 6 minuts més tard els veterans Sergi Reixach (Cerdanya Skimo Team) i Jaume Estañol (Cerdanya Skimo Team) creuaven la línia d’arribada . Els aranesos Joan Falcó (Club Excursionista d’Aran) i Jaime Arribas (Club Excursionista d’Aran) han tancat el podi masculí amb 2h 55’ 17’’.

Pau Coll i Jordi Alís a línia de meta després de proclamar-se campions de Catalunya d’Esquí de Muntanya per equips

En categories inferiors, els esquiadors tenien un recorregut adaptat i hem pogut veure la presència de gairebé tots els membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya als podis. Maria Costa (AE Mountain Runners), de parella amb Ares Torra (AE Mountain Runners) i Pau Carol (Centre Excursionista Banyoles) amb Roger Fíguls (Associació Esportiva del Pallars) han ocupat el primer lloc del podi en categoria cadet. En categoria júnior Albert Pérez Anglès (Centre Excursionista La Xiruca Foradada) i Guillem Farriol Vancells (Unió Excursionista Matadepera) han ocupat la primera posició de la categoria masculina.

Manel Pelegrina i la parella Clàudia Tremps – Josep Ferrer s’emporten la 35ª Copa FEEC-Ferrino

Clàudia Tremps (Club Excursionista Madteam) i Josep Ferrer (Club Excursionista Madteam) s’han emportat la Copa FEEC-Ferrino en l’última prova del calendari de la 35ª Copa FEEC-Ferrino en el 61è Ral·li del CEC en categoria mixta. Pel que fa a categoria masculina, tots els guanyadors són veterans. Manel Pelegrina n’ha tingut prou amb una tercera posició a Andorra i una segona al Ral·li del CEC per fer-se amb la Copa Catalana. En segona posició, Jaume Estañol (Cerdanya Skimo Team) i, Ricard Farriol (Unió Excursionista Matadepera), tercer.

Claudia Tramps i Josep Ferrer, guanyadors de la Copa Catalana FEEC-Ferrino

Després de les canviants condicions hivernals viscudes, la Traça Muga va haver de ser anul·lada, malgrat ser la prova encarregada d’obrir el calendari i d’acollir el Campionat de Catalunya de la disciplina. La primera prova, doncs, va ser disputada a Andorra, on Maria Fargues juntament amb Lorena Ledesma i la parella masculina formada per Martí Lázaro i Ferran Teixidó s’emportaven la victòria de la Travessa Ransol-La Serrera a Andorra.

Fotos / Nora Marcilla