FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/12/2017

Pau Coll i Joan Reyné, podis catalans a la Cronoescalada Nocturna del Pas de la Casa

Esquí de muntanya

La 21a Cronoescalada Nocturna del Pas de la Casa, organitzada pel Club Pirinenc Andorra, s’ha disputat el dissabte 9 de desembre a les pistes de l’estació andorrana.  La cursa vertical ha obert el calendari de competicions d’esquí de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), en aquest cas, en l’apartat de curses open.

La nevada del divendres i el fred durant tota la jornada del dissabte han permès tenir neu de cultiu durant tot el dia. Aquesta circumstància, acompanyada d’un cel ras durant la cursa, han afavorit la celebració de la prova en bones condicions.

Han participat un total de 65 esquiadors repartits entre quatre categories (cadets, infantil, júnior i sènior), vinguts tant de França com de Catalunya, que han pres la sortida al costat dels esquiadors andorrans.

Tots els esquiadors han cobert el mateix recorregut, amb un desnivell de 420 metres i final al Coll Blanc, punt que separa el sector del Pas de la Casa amb el de Grau-Roig (Grandvalira).

Els esquiadors catalans han realizat una bona vertical i han aconseguit entrar en les places de podi. Pau Coll (Ski Club Camprodon) ha estat el més ràpid de la categoria júnior, creuant la meta al Coll Blanc amb un temps de 18 minuts i 1 segon. Joan Reyné (Ski Club Camprodon) s’ha fet amb la segona plaça de la categoria absoluta, amb un temps de 17 minuts i 8 segons.

El guanyador de la cronoescalada en categoria absoluta masculina ha estat el francès Will Juillaguet, amb un temps de 16 minuts i 47 segons. La tercera plaça, per darrera del català Reyné, ha estat per Titouan Holag, amb 17 minuts i 11 segons.

En categoria femenina absoluta la victòria se l’ha endut l’andorrana Sophie Dusautoir, amb 21 minuts i 34 segons, seguida d’Imma Parrilla i Pilar Quesada.