FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Toño Miranda Hernández
Foto: Toño Miranda Hernández

Notícies - 25/01/2022

Pau Coll s’emporta la Copa estatal d’Esquí de Muntanya a Panticosa

Esquí de muntanya Seleccions catalanes

L’esquiador de muntanya de la Selecció Catalana Pau Coll (Ski Club Camprodon) s’ha proclamat campió de la Copa estatal d’esquí de muntanya aquest cap de setmana a Panticosa (Aragó) on han tingut lloc les últimes dues proves de la Copa d’Espanya de la disciplina. La Copa va començar el passat mes de desembre a Sierra Nevada (Granada) amb les proves de sprint i cronoescalada (vertical) i ha conclòs aquest mes de gener al Pirineu aragonès amb les de sprint i individual.

Coll ha obtingut el màxim guardó en la categoria masculina absoluta després de quedar segòn i cinquè en les disciplines sprint i individual celebrades a Panticosa i segòn en les dues (sprint i vertical) celebrades a Sierra Nevada. Pel que fa a la seva homònima femenina, l’imparable esquiadora andalusa Ana Alonso ha estat qui s’ha proclamat campiona de la Copa d’Espanya d’esquí de muntanya després de fer doblet aquest cap de setmana, quedant en primer lloc a les proves de sprint i individual, a més de fer-se amb la primera i tercera posició en les proves de sprint i vertical celebrades el passat mes de desembre.

Pau Coll, medalla de plata a la prova de Sprint

El de Sprint ha estat el primer certàmen a celebrar-se aquest cap de setmana en un dissabte fred i assolellat. Els participants han hagut de completar un traçat d’uns 80m de desnivell a l’estació d’esquí d’Aramón Panticosa. En la categoria absoluta, Pau Coll ha estat a punt de fer-se amb la medalla d’or però en l’últim tram de la cursa l’esquiador basc Iñigo Martínez de Albornoz ha aconseguit avançar al català fent-se amb el preciat or. La medalla de bronze, per la seva banda, ha estat per a l’andalús Nico Molina.

Pel que fa a les femenines, l’andalusa Ana Alonso ha tornat a superar a totes les seves contrincants, fent-se amb el primer calaix del podi. El segòn calaix ha estat per a la madrilenya Fátima de Diego i el tercer per a la basca Igone Campos.

Després de la participicació de les categories absolutes ha arribat el torn de les categories més joves, les quals s’han trobat amb un traçat en millors condicions. Els catalans han pujat als podis de totes les categories (júnior, juvenil, cadet i infantil), demostrant una superioritat flagrant. En la sub20 masculina, destaquen les participacions dels catalans Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà) i Oriol Oliver (Ski Club Camprodon), segòn i tercer de la seva categoria. En la sub18 masculina, la primera i segona posició han estat per a Biel Pujol (CE Farners) i Gael Álvarez (CE Mindundis Team), mentre que la tercera posició de la sub18 femenina ha estat per a Iona Montoliu (independent). En les categories sub16 masculina i femenina, els dos podis han estat formats al complet per catalans: al primer calaix han pujat Aaron Álvarez i Laia Sellés; al segòn ho han fet Pep Coll (Ski Club Camprodon) i Erola Rocías (AE Mountain Runners del Berguedà); i al tercer Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Aina Garreta (C. Esquí La Pobla de Segur). Finalment, en la categoria sub14 les dues medalles d’or també se les han emportat dos catalans, Gil Rocías (AE Mountain Runners del Berguedà) i Núria Balaguer (AE Mountain Runners del Berguedà), i en la femenina Maria Ramírez (independent) s’ha emportat la de plata.

Triplet català a la prova Individual

Un matí de diumenge lleugerament ventós ha estat l’encarregat d’acollir la prova individual que ha tingut lloc a l’entorn natural de la Vall de Tena, en concret en el circ glaciar del Balneari de Panticosa. En la categoria absoluta han estat els catalans qui han destacat de tot el conjunt, fent-se amb un podi cent per cent català. Albert Pérez (Centre Esquí Cerdanya Skimo Team) ha estat l’esquiador a ocupar el primer calaix del podi, seguit de Jordi Alís (Centre Esquí Cerdanya Skimo Team) i completat per a Martí Lázaro (CE Ripoll).

En la categoria absoluta femenina Ana Alonso ha aconseguit el seu segòn or del cap de setmana demostrant un talent insuperable. La medalla de plata de la individual ha estat per a la madrilenya Fátima de Diego i la de bronze per a la basca Igone Campos, la qual ha completat un podi idèntic al de la prova del dia anterior.

En les categories júnior, juvenil, cadet i infantil els esquiadors catalans també han demostrat la seva valia. Destaquen en la categoria sub20 l’or obtingut per Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà) i les medalles de plata d’Oriol Oliver Rosique (Ski Club Camprodon) i Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà); en la sub18, les medalles de plata de Biel Pujol (CE Farners) i Berta Guitarra (AE Mountain Runners del Berguedà) i les de bronze de Gael Álvarez (CE Mindundis Team) i Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà); en la sub16, els ors de Laia Sellés (AE Mountain Runners del Berguedà) i Aaron Álvarez (CE Mindundis Team) i les medalles de plata de Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Aina Garreta (C. Esquí La Pobla de Segur) i la de bronze d’Erola Rocías (AE Mountain Runners del Berguedà); i per últim, en la categoria sub14, destaquen Núria Balaguer (AE Mountain Runners del Berguedà) i Gil Rocías (AE Mountain Runners del Berguedà), els quals també han obtingut els dos ors de la seva categoria, i la catalana Maria Ramírez (independent) que s’ha fet amb la plata.

 

Consulta les classificacions de les proves Sprint i Individual:

Classificacions Sprint

Classificacions Individual