FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/03/2019

Pas ferm de la Selecció Catalana a la Pierra Menta

Esquí de muntanya

Van iniciar aquesta 33a edició de la Pierra Menta amb un clar objectiu, arribar aquest dissabte a la meta d’Arêches-Beuafort un cop finalitzades les quatre etapes de la prova més exigent de l’esquí de muntanya.

Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà) i Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat) han aconseguit després de les tres primeres etapes consolidar el ‘Top Ten’ i afrontar el que serà etapa reina de la competició amb les opcions intactes de situar-se entre les deu millors en el seu debut a l’exigent prova francesa.

Les dues components de la Selecció Catalana d’esquí de muntanya han demostrat una maduressa competitiva que les està fent arribar a l’última etapa amb opcions de tancar un gran primer tastet amb la Grande Course.

Les catalanes són novenes a la general i començaran l’etapa reina amb vuit minuts d’avantatge sobre les seves perseguidores més immediates.  La berguedana i la vallessana tenen quasi 45 minuts de marge per assegurar el desè lloc a la general.

Sabata i Illa han viscut avui un dels moments mítics de la cursa com és el pas pel Grand Mont on s’han tornat a veure imatges clàssiques amb el públic com un dels elements decoratius i participatius més de la Pierra Menta.

Les favorites segueixen demostrant la seva superioritat en cursa i ja són les virtuals guanyadores.  Laetitia Roux fent equip amb la suïssa Severine Pont Combe marquen el pas de la cursa i amplien cada etapa les diferències amb les seves rivals directes. Roux i Pont Combe inicien l’última etapa amb més de 30min d’avantatge sobre les italianes Martina Valmassoi i Elena Nicolini i amb quasi una hora sobre l’eslovaca Mariana Jagercikova i la francesa Valentine Fabre .

En categoria masculina, sense representació de la Selecció Catalana, els francesos Didier Blanc i Valentin Favre lideren la cursa amb dos minuts i mig d’avantatge sobre els italians Filippo Itbarazzuolo i William Boffelli.