Feec Notícies -

Notícies - 20/07/2015

Óscar Pérez López i Nerea Martínez Urruzola guanyen la segona edició de l’Ultra Trail Valls d’Àneu

Curses per Muntanya

L’Ultra Trail Valls d’Àneu, organitzada per l’Espot Esquí Club Valls d’Àneu i la Fundació Barcicas, és possiblement la prova més alpina de totes les que conformen el calendari de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC patrocinat per Asus i Tuga Wear.  Dels 158 corredors que van sortir d’Esterri d’Àneu el passat dissabte a les cinc de la matinada només 63 van aconseguir finalitzar la cursa, dada que justifica com es coneix la prova popularment: la Indòmita.

El segon tram de la cursa amb l’espectacular pujada al Tésol per 5km de pala pirinenca, 1.150 m de desnivell i pendents de fins al 50%, el kilòmetre de cresta entre Tésol, Roca Blanca i el Pinetó, i la pujada fins el Coll del Basiero va determinar el resultat final. Poc després de tancar el punt de control del Port de la Bonaigua les condicions metereològiques van canviar i els corredors que seguien en cursa van haver de lluitar contra unes condicions adverses.

Óscar Pérez López del Club Peña Guara d’Osca, va guanyar la cursa en categoria masculina, amb un temps de 15 hores i 41 minuts. En categoria femenina la guanyadora va ser Nerea Martínez Urruzola, membre de l’equip Salomon Internacional, amb un temps de 18 hores i 51 minuts.

Fotografies: Ivan Torres