FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/08/2016

Òscar Cadiach torna a casa sense el Broad Peak, després de 54 dies d’expedició

Alpinisme

L’alpinista tarragoní, Òscar Cadiach, ha arribat aquest dimecres a Catalunya després de 54 dies d’expedició intentant accedir al cim del Broad Peak (8.047 m) per tercera vegada. Aquest és l’últim vuit mil que li queda per convertir-se en el primer català en completar l’ascens als catorze vuit mils del planeta.

L’alpinista català ha compartit la seva expedició amb el malagueny Lolo González, amb qui ha fet els tres darrers intents del cim, i manté la voluntat de tornar a provar-ho. L’any passat el Broad Peak ja va barrar les portes a Òscar Cadiach, i aquest estiu, després de 54 dies a les muntanyes del Pakistan al massís del Karakorum, les condicions meteorològiques i l’acumulació de neu a cotes altes han tornat a impedir que l’alpinista català arribés al cim.

Aquest any, en un dels atacs, els expedicionaris van arribar a 50 metres del coll, a uns 7.800 metres, però els separava un tram molt exigent i, superat aquest avant cim, a 8.025 metres, els esperava l’aresta final fins al cim, que no van poder assolir.

Òscar Cadiach ha arribat dimecres a l’Aeroport del Prat en un vol procedent d’Islamabad fent escala a Turquia. Ara el tarragoní pretén descansar, recuperar-se i buscar la motivació, les condicions i el recolzament per tornar-ho a provar en un futur.