FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/07/2016

Òscar Cadiach iniciarà l’atac al cim del Broad Peak (8.047m) aquest dijous

Alpinisme

 

Òscar Cadiach ja ho té tot preparat per iniciar l’atac al que ha de ser el seu catorzè vuit mil, el Broad Peak (8.047) aquest dijous.

L’alpinista tarragoní pretenia avançar l’atac i no coincidir de dates amb les de l’any passat on va haver de tornar enrere en el tram final de l’ascensió, però finalment tot apunta que podria fer cim entre el 23 i el 24 de juliol com ja va succeir en el seu darrer intent.
Aquesta serà la quarta vegada que Òscar Cadiach intenta l’ascens al Broad Peak i ho fa aquest cop per tancar el cercle que el pot portar a ser el primer alpinista català en aconseguir fer cim en els catorze vuit mils.

Cadiach ha explicat al programa Pont de Mahoma de Tarragona Ràdio que estan animats, malgrat que un dels membres de l’equip ha hagut de renunciar al Broad i haurà d’abandonar el camp base per motius de salut. Es tracta del més jove de tots, el basc Jonatan García. El jove alpinista de Barakaldo serà traslladat en helicòpter fins a Skardu, per ser tractat d’una trombosis a la cama dreta. Això, un cop s’esvaeixi el mal temps que impedeix volar als aparells de rescat.

La intenció per atacar el cim, segons ha explicat el mateix Cadiach, és sortir el dia de l’atac amb el màxim desnivell guanyat, i reservar forces per les dues hores d’aresta que els separaran del cim de la muntanya. Cadiach ha dit en la mateixa trucada que faran l’atac al cim al costat de l’asturiana, Rosa Fernández i Javier campos; el malagueny Lolo González, del ‘Club Alpino Ama Dablam’ i el donostiarra Iñigo Castiñeyra.

També els dos alpinistes de ‘Summint Climb’; l’islandès Ásgeir Jónsson i l’australià Gilian Lee. I el grup ‘dels americans’ integrat per sis alpinistes més, a banda de tres portejadors d’altura, que els seguiran d’aprop per si cal intendència en el camps d’altura.