FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/04/2018

Òscar Cadiach inaugura la 33a Setmana de Muntanyisme de Badalona

Cultura

Escalant la cua del drac‘ és la conferència, a càrrec d’Òscar Cadiach, que donarà tret de sortida a la 33a Setmana de Muntanyisme de Badalona. El primer alpinista català que que ha aconseguit conquerir els 14 vuit mils sense oxigen presentarà, el 24 d’abril a Badalona, l’ascensió al Broad Peak (8.047 m), el darrer cim que l’ha ajudat a tancar aquest cercle.

Seguint amb el compromís dels amants de la muntanya, l’Agrupació Excursionista de Bufalà presenta tres dies de conferències amb tres grans protagonistes. Del 24 al 26 d’abril, Sílvia Vidal i Arkaitz Yurrita completaran el cartell que inaugura Cadiach al Teatre Principal de Badalona.

Dimecres 25, és el torn de l’alpinista Sílvia Vidal. ‘Un pas més és com va batejar l’obertura que va realitzar a Alaska l’estiu passat. Es tracta d’un avanç en la trajectòria i determinació d’una de les escaladores de gran paret més destacables del món. Fidel al seu estil i després de 17 dies a la paret, va obrir aquesta via al pic Xanadú, totalment en solitari sense cap ajuda externa, sense ràdio i sense telèfon.

Silvia_Vidal_Big_Wall_Alaska_Moltes_Motxilles

Clausurarà el cartell el dijous 26, Arkaitz Yurrita. Arkaitz, que significa “roca” en Euskera, és el nom del nostre protagonista: escalador i oberturista, treballa com a guia d’alta muntanya. El documental impactant que ens presenta neix d’una proposta compartida amb els seus amics, tots grans escaladors, amb un estil en comú, i amb l’objectiu de filmar les grans parets del Pirineu. A més, tracta sobre l’ètica, els valors i la naturalesa de l’escalada.

Arkaitz_Pala_neu_piolet