FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: ISMF
Foto: ISMF

Notícies - 03/03/2024

Oriol Cardona, un rei que torna a regnar a la Copa del Món

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Hem tornat a veure Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) pujant a l’esglaó més alt del podi de la Copa del Món, triomfant a la cursa esprint d’ Schladming a Àustria i treient-se així l’espina d’un resultat modest la passada temporada al mateix circuit. Cardona no ha deixat cap forat per a possibles sorpreses i ha resolt amb comoditat els quarts de final, ha dominava la semifinal i finalment ha guanyat l’or a la final. Amb aquesta victòria, Oriol Cardona, suma la seva quarta medalla aquesta temporada a les curses d’esprint de la Copa del Món – dues medalles d’or, una de plata i una de bronze. Thibault Anselmet de França s’ha emportat la plata i el belga Maximilien Drion du Chapois el bronze. El promesa, Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) es va fer un lloc a la semifinal, tancant finalment el TOP10 de la jornada amb un gran resultat del berguedà.

A la cursa femenina, en una nit magnífica a les pistes dels Alps austriacs, Caroline Ulrich ha completat un hat-trick de victòries en curses d’esprint fins ara aquesta temporada. Les franceses, Emily Harrop i Marianne Fatton, van completar el podi. Marta Garcia Farres (Cerdanaya Skimo Team) no va poder entrar a la final, tancant la competició austríaca amb una onzena posició, acabant cinquena a la ronda de semifinals. Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha quedat a la ronda de semifinals també amb una meritoria 16ena posició.

En la classificació general de la Copa del Món d’esprint masculina, la impressionant actuació de Cardona no només el va situar al primer lloc del podi del dia, sinó que també ha consolidat la seva segona posició actual en la classificació general de la Copa del Món d’esprint, mentre que Anselmet encara és el líder. Amb només una cursa per disputar en la temporada, la lluita pel títol de la Copa del Món d’esprint promet ser una qüestió apassionant.