FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEEC
Foto: FEEC

Notícies - 16/04/2023

Oriol Cardona i una temporada per a la història

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La Copa del Món d’Esquí de Muntanya ha celebrat la seva setena i darrera cita de la temporada de l’11 al 15 d’abril a Tromsø. La prova noruega ha acollit totes les modalitats d’aquest esport: relleus, individual, vertical i sprint i s’ha saldat amb fins a dues medalles pel català Oriol Cardona, (Ski Club Camprodon) qui juntament amb l’andalusa Ana Alonso, va fer-se amb la medalla d’or als relleus mixtos i amb la medalla de plata als sprints.

La temporada d’esquí de muntanya de competició posa punt final amb prova de Tromsø. Una temporada que recordarem com a històrica per Oriol Cardona, Campió del Món d’sprint a Boi Taüll, sisè a l’overall de la Copa del Món, i quart a la general de la Copa del Món d’sprint.

Cardona suma a Noruega dues medalles més per tancar una temporada històrica. El passat 2022 el de Banyoles ja es va fer amb el guardó al millor sprinter d’Europa, només seria  del que ens presentava la temporada 2023. Enguany als Campionats del Món disputats a Boi Taüll, feia allà fins ara mai fet, Cardona va aconseguir el títol de Campió del Món Sprint, esdevenint el primer català amb alçar-se amb el títol mundial.

La seva regularitat a la copa del món l’ha fet mereixedor de la sisena posició a l’Overall de la Copa del Món, mantenint-lo una temporada més entre els deu millors i més complets esquiadors de muntanya del món. Una regularitat que s’ha fet palès amb fins a 4 medalles a 6 de les proves sprint de la Copa del Món: Plata a Val Thorens, Valmartello i Noruega i or a la prova Suïssa del Morgins.

Ot Ferrer i Maria Costa entre els 10 millors promeses del món.

També les promeses pugen amb força seguint les petjades del banyolí: Ot Ferrer i Maria Costa entren al TOP10 mundial de la classificació de promeses.

Les joves promeses de la selecció tanquen la temporada també entre els millors del món. Una tònica que també es fa palès en els resultats de l’overall de la Copa del Món.

Seguint el rastre de Cardona els joves de la Selecció catalana d’esquí de muntanya també se situen entre els llocs preferents a l’overall de les categories de promoció.

Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Ot Ferrer  (AE Mountain Runners del Berguedà)entre els deu millors atletes de la sub 23 amb una vuitena i novena posició a la general respectivament.

Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) de la sub20 se situa entre les 10 millors del món a l’overall, però també a la individual i la vertical. També apreten en les categories de promoció les sub 18 Aina Garreta (CEPS) i Laia Sellès (CE Cerdanya Skimo Team) que se situen entre les deu millors fèmines de la categoria en la modalitat individual i la sprint respectivament.