FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Oriol Cardona, subcampió del món juvenil de curses verticals. Jan Margarit i Laia Aguilar, campions júnior | FEEC

Notícies - 29/07/2016

Oriol Cardona, subcampió del món juvenil de curses verticals. Jan Margarit i Laia Aguilar, campions júnior

Curses per Muntanya

La cursa vertical de la Gran Sasso Skyrace, a la província de L’Aquila (Itàlia) ha obert el Campionat del Món Juvenil de Curses per Muntanya, organitzat per la International Skyrunning Federation (ISF). Un total de 57 atletes d’arreu del món han pres la sortida des de Fonte Cerreto per afrontar un exigent de desnivell positiu de 1.045 metres i 3,60 quilòmetres.

Els corredors han sortit en intervals de 30 segons, a partir de les 15.30 hores de la tarda. Entre els primers en sortir ho han fet els catalans Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), Marc Traserra (CE Voltreganès ARS) i Laia Aguilar (CE Calldetenes). L’últim en sortir ha sigut Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà).

Oriol Cardona, subcampió del món juvenil de curses verticals

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) s’ha proclamat subcampió del món juvenil de curses verticals a Gran Sasso. El petit dels Cardona ha fet una gran cursa i només s’ha vist superat per l’italià Hannes Perkmann. El català ha marcat un temps de 40 minuts i 30 segons, mentre que Perkmann, tercer classificat al passat Campionat del Món de Quilòmetre Vertical disputat a Aigüestortes, ha baixat dels 40 minuts, amb un temps de 38 minuts i 30 segons.

Jan Margarit i Laia Aguilar es proclamen campions del món júnior

El corredor de Matadepera Jan Margarit ha sigut el guanyador de la cursa vertical en categoria júnior, i tercer classificat en categoria absoluta. El sistema de seguiment per gps que s’ha pogut consultar online durant la cursa informava inicialment que Margarit s’havia retirat, ben al contrari de la realitat. El català ha sigut el més ràpid de la seva categoria a la meta situada a Campo Imperatore, i s’ha proclamant campió del món. Marc Traserra ha tancat el podi júnior amb la tercera plaça.

Laia Aguilar també ha sigut la millor en categoria júnior femenina i s’ha proclamat campiona del món. El subcampionat del món també ha viatjat cap a Catalunya gràcies a la segona posició aconseguida per Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà).

Jana Aguilar i Isaac Bartí es proclamen campions del món cadet

Els joves catalans també han dominat la categoria cadet al campionat mundial. Isaac Bartí (CE Olot) ha aconseguit la victòria i s’ha proclamat campió del món en categoria masculina cadet.

En categoria femenina cadet, la germana de Laia Aguilar, Jana Aguilar (CE Calldetenes) també ha aconseguit la victòria i s’ha proclamat campiona del món.

Fotografia / Carlos Llerandi