FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/05/2016

Oriol Cardona, segon, i Agustí Roc, tercer, al Quilòmetre Vertical Zegama-Aizkorri

Curses per Muntanya

El Quilòmetre Vertical Zegama-Aizkorri, cursa prèvia a la prova reina del diumenge 22, s’ha disputat a Zegama per segon any consequtiu aquest divendres dia 20. Un recorregut lineal de tres quilòmetres de distància i 1.015 metres de desnivell positiu, cronometrat des d’Arriaundi i arribant a meta a Iraule, a 1.520 metres d’alçada.

Els corredors han pres de la sortida des de Zegama, en grups de quatre, a partir de les 16 hores de la tarda. Un dels grans, i inesperats, enemics per a tots els participants ha sigut la calor. Els corredors bascos Iban Murua, amb 36 minuts i 37 segons, i Maite Maiora, amb 45 minuts i 43 segons, han sigut els més ràpids, triomfant a casa, i emportant-se la victòria.

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), amb un temps de 36 minuts i 43 segons, ha sigut segon, a només quatre segons del primer classificat. Cardona ha començat amb força la temporada de curses per muntanya i és el segon podi que aconsegueix, després de la victòria a la Cursa Vertical de l’Elbrús, a Rússia. El de Banyoles ha comentat  que “ha sigut una cursa impressionant, amb uns primers 700 metres per un bosc molt enfangat i tècnic, i després amb una canal pedregosa, també molt tècnica. Pensava que al meu grup de quatre corredors anàvem els favorits per guanyar. A meta m’han dit que havia fet segon, per darrera de Iban Murua, al que no coneixia. Estic molt content amb el resultat”. El veterà Agustí Roc (AE Matxacuca), tres cops campió del món de curses per muntanya i campió de Catalunya de Curses Verticals el 2015, ha completat el podi, amb un temps de 38 minuts i 2 segons.

Cal destacar també la sisena posició de la urgellenca Sílvia Zúñiga (Unió Excursionista Urgellenca), la setena de Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), membre del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de la FEEC, la vuitena de Josep Viñas (UE Vic), la novena d’Adrià Noguera, i l’onzena de Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà).

 Fotografia / Carlos Llerandi