FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: ISMF
Foto: ISMF

Notícies - 25/02/2024

Oriol Cardona, plata a l’esprint de Val Martello

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Aquesta cap de setmana s’ha celebrat a Itàlia la cinquena jornada de la Copa del Món d’Esqui de Muntanya de la ISMF, coneguda com la Marmotta Trophy, a Val Martello, Bolzano. Una cita triple amb una individual, uns relleus i un esprint,  en la qual els catalans han jugat un bon paper.

A la jornada de dissabte es va dur a terme la prova de relleus mixtes, en la qual la catalana Marta Garcia Farrès, competint en binomi amb el basc, Iñigo Martinez de Albornoz, va aconseguir una cinquena posició.

Marta Garcia, va explicar a les seves xarxes: “Voler més està bé, però també apreciar el que hem aconseguit. TOP 5 a la Copa del Món. No és gens fàcil estar aquí.”

La jornada de diumenge situava Oriol Cardona de nou a un podi de la Copa del Món. El de Banyoles s’ha penjat la medalla de plata en un espectacular sprint, un circuit dibuixat al Biathlon Martel tot serpentejant pel bosc amb baixada estreta i técnica. Una cita que ja es va convertint en habitual en el circuit internacional d’esquí de muntanya de la ISMF.  Cardona ha estat primer a la ronda de quarts i també a la semifinal aconseguint passar directe d’una ronda a l’altra.

A la final  el francès Robín Galindo 03:18.47 ha superat Carodna en vint-i-quatre segons, aconseguint la victòria a la prova. Oriol Cardona 03:18.71 ha ocupat la segona posició, compartint el podi amb el belga Maximilien Drion (03:19.34) que ha ocupat el tercer calaix.

Marta Garcia Farrès, també entre les millors dones de la jornada, acaba en desena posició a la seva ronda de semifinal. Amb un temps de 03:56.77 aconseguia un segon lloc a la ronda de quarts, gunyant el pase directe a unes semifinals en les que ha acabat cinquena a la seva màniga i per tant tancant el TOP 10 a Val Martello.

Ot Ferrer superava el tall classificatori amb un temps de 03:29.12 i roçava el pas a les semifinals al finalitzar en quarta posició als quarts amb un temps de 03:25.81. El jove esquiador català, que continua acumulant experiència en la categoria absoluta finalitzant en 19a posició, dins del Top 20 mundial.

Després d’aquesta competició i passat l’equador de la copa del món, Cardona es situa en segona posició del ranking general de la Copa món d’esprint.

La següent gran cita de la Copa del Món serà el proper 1 de març a Schladming, Dachstein, Àustria, amb una doble cita vertical i sprint, on de nou els catalans destaquen en llocs preferents de la classificació mundial.