FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/01/2018

Oriol Cardona i Clàudia Galícia s’emporten la vertical de Boí

Esquí de muntanya

El campionat estatal de curses verticals d’esquí de muntanya s’ha disputat en el marc de l’Open Vall de Boí, a l’estació d’esquí de la Vall de Boí, el dia 13 de gener.

Els corredors participants en la categoria absoluta i júnior masculí han cobert un desnivell de 710 metres positius. Per les categories cadet i júnior femení el desnivell ha estat de 500 metres. La sortida s’ha donat des de la part baixa de l’estació i la meta s’ha instal·lat al cim del Puig Falcó (2.750 metres).

Podi català sense els colors de Catalunya

Els esquiadors catalans han tornat a demostrar el seu clar domini a la prova de Boí. Aquest cop però ho han fet sense els colors de la selecció catalana, que com a acte de protesta per la situació en que es troba el país i els presos polítics, no han volgut lluir la senyera al campionat estatal.

En categoria masculina, Oriol Cardona ha pujat al calaix més alt del podi, proclamant-se campió, representant a l’Ski Club Camprodon. Per darrera de Cardona ha entrat Marc Pinsach, de la Colla Excursionista Cassanenca. El tercer classificat ha estat el madrileny Antonio Alcalde.

En dones, Clàudia Galícia, del CE Cerdanya Skimo Team, en un estat de forma envejable ja des de l’inici de la temporada, s’ha proclamat campiona. La segona classificada ha estat Nahia Quincoces. La tercera plaça del podi ha estat per la també catalana Marta Garcia, del CE Cerdanya Skimo Team.

Oriol Cardona també guanya la prova d’sprint. Marta Garcia or en dones

En la segona de les jornades del campionat estatal, el diumenge 14, s’ha disputat la prova d’sprint. Oriol Cardona, autèntic especialista en la modalitat, ha estat el més ràpid en totes les mànegues i s’ha proclamat campió. Cardona ha signat així el doblet el campionat celebrat a Boí. El segon classificat ha estat Marc Pinsach i el tercer Antonio Alcalde.

Marta Garcia ha estat la millor entre les dones i s’ha proclamat campiona en un podi íntegrament català. La segona plaça ha estat per Clàudia Galícia i la tercera per Júlia Casanovas (CE Cerdanya Skimo Team).