FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/12/2016

Oriol Cardona i Clàudia Galícia guanyen la primera prova de la Copa d’Espanya d’esprint

Esquí de muntanya

La primera cita de la temporada de competicions de la Copa d’Espanya d’Esquí de Muntanya s’ha clausurat en l’estació d’esquí de Boí-Taüll amb la cursa d’esprint, el 18 de desembre. La prova de Boí-Taüll, sota una organització excel·lent del Centre Excursionista Alta Ribagroça i Summit Events, també està inclosa al calendari de Curses Open d’Esquí de Muntanya 2016-2017 de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La modalitat d’esprint, relativament nova, substitueix a la que era anteriorment la prova de relleus. Antoni Massagué, membre del Comitè d’Esquí de Muntanya de la FEEC ens explica la dinàmica: “Es realitza en un petit circuit que dura entre 4 i 6 minuts, amb un desnivell de 60 metres. Es comença en una zona plana, després es passa a un sector de zetes (o conversions). Al següent tram els participants es treuen els esquís i superen una pujada. Després es tornen a posar els esquís i seguidament realitzen un descens amb portes (similar a un slalom). L’arribada normalment és en lleugera pujada en pas patinador”.

feec_circuit_esprint_Copa_Esp_Boí_2016
Circuit d’esprint de la prova de Boí-Taüll

Oriol Cardona i Clàudia Galícia, els més ràpids en l’esprint

Els esquiadors catalans han tornat a dominar a Boí-Taüll després dels podis aconseguits durant la primera jornada, en la prova de cronoescalada. Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Clàudia Galícia (Ski Club Camprodon), actuals campions d’Espanya d’esprint han estat els més ràpids ens les seves categories i s’han emportat la victòria en la primera prova de la copa estatal, en una competició excepcional.

En categoria masculina, Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) ha estat segon. La tercera plaça l’ha ocupat l’esquiador de la federació madrilenya Antonio Alcalde. En categoria femenina, Marta Garcia (CE Calldetenes), actual subcampiona d’Europa d’esprint, ha estat segona. Maria Fargues, de la federació andorrana, ha estat tercera.

Fotografies / Jordi Marimon