FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/01/2016

Oriol Cardona i Clàudia Galícia guanyen el Campionat d’Espanya d’esprint a Cerler

Esquí de muntanya

La modalitat d’esprint ha sigut la protagonista de la segona jornada del Campionat d’Espanya d’Esquí de Muntanya, celebrat a Cerler. L’organització de la prova ha dissenyat un bonic circuit a la zona d’Ampriu, a una cota de 1.912 metres. L’accessibilitat de la zona ha facilitat el seguiment de la cursa per el públic assistent.

L’equip de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya ha tornat a dominar la prova, igual que ho havia fet a la jornada anterior en la modalitat de cronoescalada. Oriol Cardona ha guanyat la cursa després de protagonitzar un emocionant frec a frec amb Marc Pinsach a la final. Cardona s’ha proclamat campió d’Espanya d’esprint i ha aconseguit un treballat doblet, ja que s’havia imposat també en la modalitat de cronoescalada. Al podi l’han acompanyat Marc Pinsach, també de la selecció catalana, segon, i Antonio Alcaide, de la federació madrilenya, tercer.

En la categoria reina femenina l’esquiadora de la selecció Clàudia Galícia s’ha imposat a la final i s’ha emportat el títol de campiona d’Espanya. La catalana havia fet podi també en la modalitat de cronoescalada, pujant al segon calaix. L’esquiadora de la federació basca Nahia Quincoces ha sigut segona, i la veterana Marta Riba, també de la selecció catalana, tercera.

Antoni Massagué, membre del Comitè d’Esquí de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ens ha explicat la dinàmica d’una prova d’esprint: “La modalitat d’esprint és relativament nova i substitueix al que era anteriorment la prova de relleus. Es realitza en un petit circuit que dura entre 4 i 6 minuts, amb un desnivell de 60 metres. Es comença en una zona plana, després es passa a un sector de zetes (o conversions). Al següent tram els participants es treuen els esquís i superen una pujada. Després es tornen a posar els esquís i seguidament realitzen un descens amb portes (similar a un slalom). L’arribada normalment és en lleugera pujada amb pas patinador”.

Massagué també comenta el sistema de la prova: “A la fase classificatòria els esquiadors competeixen d’un en un. A quarts de final passen 24 esquiadors i a semifinals 12. Només 6 arriben a la final. Aquest és el moment més emocionant ja que els 6 finalistes competeixen alhora. En categoria femenina el sistema és el mateix però en funció de les participants només es realitzen quarts de final o semifinals i final. Per les categories júnior i cadet només hi ha classificatòries i final”.

Classificacions per categories

Els esportistes del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya i l’equip de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya han ocupat de nou la majoria dels podis de la modalitat d’esprint.

Júnior masculí
1r Íñigo Martinez
2n Pablo Oderiz
3r Noel Burgos

Júnior femení
1r Maria Illa (AE Mountain Runners del Berguedà)
2n Júlia Casanovas (Ski Club Camprodon)
3r Erola Bisquert (UE de Vic)

Cadet masculí
1r Joan Soler (AE Mountain Runners del Berguedà)
2n Lucas Oderiz
3r Txomin Ortiz

Cadet femení
1r Carlota Tevar
2n Andrea Zúñiga
3r Claudia Valero

Sènior masculí
1r Oriol Cardona (Ski Club Camprodon)
2n Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca)
3r Antonio Alcalde

Sènior femení
1r Clàudia Galícia (Ski Club Camprodon)
2n Nahia Quincoces
3r Marta Riba (CEPS)

Fotografies / Joan Cardona

[table id=212 /]