FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/12/2016

Oriol Cardona i Clàudia Galícia guanyen el Campionat de Catalunya de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0

Esquí de muntanya

El Campionat de Catalunya de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0 de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha celebrat en el marc de l’onzena edició de la CronoNiu, organitzada per La Molina Club d’Esports, el dijous 8. Entre totes les categories, han participat a la prova un centenar d’esquiadors.

La cursa de les categories absoluta i júnior masculí ha sortit des de la base del telecabina Alp 2500 i cobrint un desnivell positiu de 685 metres. Les condicions de la neu al mur olímpic han estat òptimes per al desenvolupament de la prova, malgrat que en alguns punts el terreny completament gelada ha dificultat la progressió.

feec_Crononiu_2016_2_Ivan Torres
Els esquiadors a punt per afrontar el mur de l’olímpica, a la línia de sortida

Oriol Cardona i Clàudia Galícia, campions de Catalunya

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) ha mostrat clarament la seva superioritat sobre la resta, i s’ha proclamat campió de Catalunya de Curses Verticals d’Esquí de Muntanya. Cardona ha parat el cronòmetre en 31 minuts i 34 segons, aconseguint un minut i mig d’avantatge sobre el segon. “Aquesta ha estat la primera cursa seriosa de la temporada per mi. Des del principi he intentat estar al davant, marcant el ritme, junt al Pere Rullan i el Joan Reyné. Quan ha començat la part dura del mur m’he escapat i he agafat distància. El recorregut estava gelat en algun punt i he arribat a la part final molt carregat de braços. No he baixat la intensitat fins que no he creuat la meta” ha comentat Cardona. Amb aquesta cursa l’esquiador de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la FEEC ha arrencat la temporada: “No sé si disputaré l’última prova de la copa catalana de verticals. El dia 8 de gener m’agradaria córrer la Traça Catalana, i després ja començaré la competició a la Copa del Món”.

Pere Rullan (CE Pontsicà), que defenia el títol del campionat, s’ha proclamat subcampió de Catalunya, creuant la meta en segona posició, en un temps de 33 minuts i 5 segons. Rullan ha estat capaç de treure-li vint segons d’avantatge a Joan Reyné (Ski Club Camprodon), que ha estat tercer. Tot apunta a que Rullan y Reyné es jugaran el títol de la Copa Catalana de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0 a la darrera cursa, la Crono Núria, el dia 31 de desembre.

En categoria femenina, Clàudia Galícia (Ski Club Camprodon) ha estat la més ràpida, i s’ha proclamant campiona de Catalunya de Curses Verticals d’Esquí de Muntanya. Sembla que Galícia, també component de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, ha realitzat una bona pretemporada i està llesta per a les competicions internacionals. A la CronoNiu ha aconseguit una avantatge de quasi 11 minuts, sobre la segona classificada i subcampiona de Catalunya, Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà). Sabata va guanyar la primera prova de la copa catalana, la Crono Vallter Territori d’Isards, i es postula com una ferma candidat al títol final. La tercera classificada ha estat Míriam Martínez (CE Pontsicà).

Fotografies / Ivan Torres

[table id=261 /]