FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/05/2016

Oriol Cardona guanya la Cursa Vertical de l’Elbrús, a Rússia

Curses per Muntanya

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) segueix recollint èxits a la Red Fox Elbrus Race, a Rússia. La cursa vertical, segona de les proves competitives inclosa dins de l’esdeveniment, s’ha disputat aquest dijous 5 de maig. Tres dels integrants de la selecció han pujat al podi a les seves respectives categories. Cal destacar que els esportistes catalans són els únics participants de la cursa, entre 250 inscrits, que dos dies abans havien competit també a la prova d’esquí de muntanya per equips.

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) s’ha proclamat guanyador en categoria absoluta de la cursa vertical, amb un temps de 45 minuts i 42 segons. Les condicions de la neu han fet inviable aconseguir el rècord absolut a la cursa. La sortida estava situada a 2.450 metres i la meta a 3.450. Mil metres de desnivell positiu amb un gran condicionant, l’alçada. Cardona ha superat a corredors com Pascal Egli, segon classificat, competidor a les proves del circuit mundial d’Skyrunnig, o Karl Egloff, cinquè classificat, i que ostenta els rècords d’ascensió al Kilimanjaro i Aconcagua. Aquest últim li va prendre a Kilian Jornet al 2015.

Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur) ha aconseguit la quarta posició en categoria femenina absoluta i la primera plaça en categoria màster 40. Per altra banda, el seleccionador català, Joan Cardona, ha pujat al més alt del podi en categoria màster 50.

 Fotografies / Corriols de Llum