FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: ISMF
Foto: ISMF

Notícies - 28/01/2024

Oriol Cardona suma amb Ana Alonso una medalla de plata als relleus

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

L’estació de FGC de Boí Taüll ha celebrat una nova prova de la Copa del Món ISMF d’Esquí de Muntanya amb uns relleus mixtes que han comptat amb la participació de fins a 4 membres destacats de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya.

La prova de relleus compta amb un format similar al sprint, amb un recorregut tancat que cal superar en el mínim temps possible, però és disputada en equips mixtes de dos esquiadors. Ambdues modalitats seran olímpiques als Jocs d’Hivern de Cortina d’Ampezzo del 2026.

Cardona ha sumat, fent equip amb l’andalusa Ana Alonso, una medalla de plata a la seva participació en aquestes jornades de copes del món, disputades a casa seva.

L’esquiador banyolí ha protagonitzat una remuntada impressionant durant l’últim relleu, assegurant la segona posició davant la parella francesa, integrada per Emily Harrop i Baptiste Ellmenreich, en una transició magnífica just metres abans de creuar la meta.

L’equip integrat per Cardona i Alonso han aconseguit la medalla de plata, mentre que França ha mantingut el bronze davant de l’equip d’Àustria. L’or ha estat per l’equip italià, format per Alba de Silvestro i Michele Boscacci.

Aquesta és la segona medalla per a Cardona en aquesta edició de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya a Boí Taüll. Dissabte, en la prova d’esprint, l’esquiador català ja es va adjudicar la medalla de bronze.

En la final B de relleus, la catalana Marta Garcia, fent parella amb Iñigo Martínez de Albornoz, han conclòs quarts en aquesta màniga. Els esquiadors promeses, Maria Costa i Ot Ferrer, han pogut competir amb un equip íntegrament català. Han estat sisens a la final B.

La Copa del Món seguirà el seu calendari properament amb la celebració de la prova de Villars el 2, el 3 i el 5 de febrer amb una prova sprint divendres, uns relleus mixtes dissabte i una individual dilluns.