FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/05/2016

Oberts els permisos per sol·licitar l’accés al Canigó per l’Aplec i la recollida de la Flama

Societat

L’Aplec del Canigó, en el qual persones provinents d’arreu dels Països Catalans s’acosten a deixar al cim del Canigó un feix de llenya provinent de les seves contrades, es farà el cap de setmana que comprèn els dies 18 i 19 de juny.

Posteriorment, i al llarg del 22 de juny, la convocatòria al Canigó és per anar a recollir la Flama que, pujada des del Castellet de Perpinyà on haurà romàs tot l’any, serà distribuïda, a partir de la mitjanit, a tota aquella gent que la vulgui recollir per començar un descens cap a centenars de viles i ciutats per celebrar la revetlla.

Recordem que des de fa uns anys, cal una autorització de la Prefectura francesa, arran de la normativa que restringeix l’accés de vehicles motoritzats al cim del Canigó per raons de caràcter ambiental. Aquesta autorització limita el nombre de vehicles que poden accedir-hi alhora afecta la circulació nocturna, i obliga els conductors a notificar amb antelació amb quin cotxe pujaran al cim del Canigó. Òmnium Cultural treballa estretament amb el Gran Site Canigó que coordina amb la Prefectura francesca els tràmits a realitzar.

Per a l’edició d’enguany, els formularis es poden omplir i sol·licitar fins al divendres 27 de maig (Trobada/Aplec) i fins el dijous 8 de juny (Regeneració).

Demanda de permisos per l’Aplec del Canigó (18 i 19 juny)

Demanda de permisos per anar a buscar la Flama del Canigó (22 de juny)