FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marta Sànchez
Foto: Marta Sànchez

Notícies - 22/01/2024

Oberta la convocatòria al curs de Tècnic Esportiu de Marxa Nòrdica

Baix Llobregat Marxa nòrdica Formació

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha iniciat la convocatòria al curs de Tècnic Esportiu de Nivell 1 de Marxa Nòrdica per als mesos de març a juny d’enguany a l’Escola Catalana de l’Esport (Esplugues de Llobregat).

Amb aquesta proposta, la FEEC continua amb la programació de formació reglada. De fet, es tracta d’una formació oficial i reconeguda en l’àmbit de tot l’estat espanyol, a més, permet la inscripció directa al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC).

Per a tramitar la inscripció a la prova d’accés, al bloc específic i al període de pràctiques, cal que els interessats presentin tota la documentació que s’especifica en el full d’inscripció a les proves, a més del full d’inscripció al curs, presencialment a la seu de la FEEC. La inscripció es farà per ordre de presentació de la documentació i no s’acceptarà cap inscripció que no estigui completa.

Tot i que es gestionarà la inscripció a la prova d’accés i al curs a la vegada, únicament s’haurà d’abonar el preu de la prova d’accés. Un cop realitzada, les primeres vint persones aptes tindran plaça al curs. En cas que algun dels interessats sigui apte, però quedi fora del curs per manca de places, es farà una llista d’espera mantenint l’ordre d’inscripció que completi les places de renúncia.

Per a participar en la prova d’accés i al curs, és necessari comptar amb llicència federativa de la FEEC o ser soci o sòcia de ple dret de l’Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya.

El termini per a fer efectiva la inscripció al curs de Tècnic Esportiu de Marxa Nòrdica finalitza el pròxim 9 de febrer.

La marxa nòrdica

La marxa nòrdica va néixer a Finlàndia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu. Aquesta especialitat consisteix a caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat. És una disciplina amb una tècnica específica que es basa en una progressió de passos i moviment dels braços, avantbraços i mans, a les quals van subjectes els bastons propis de la disciplina. D’aquesta manera, amb el seu ús actiu, es respecta la caminada natural.

En paraules del director i formador del curs de Tècnic Esportiu de Nivell 1 de Marxa Nòrdica, Joan Antoni Rovira, la setena edició d’aquesta formació referma la determinació de la FEEC i de l’Escola Catalana de l’Esport en professionalitzar aquesta disciplina. De fet, els dos organismes van ser els primers de tot l’estat espanyol en oferir el curs.