FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/09/2016

Núria Villegas i Gerard Españó, guanyadors de la Taga 2040 Evo

Curses per Muntanya

La 17a edició de la cursa per muntanya Taga 2040 Evo, organitzada per la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, ha comptat amb la participació de més de 300 corredors, aquest diumenge 18. Els participants de la prova, puntuable per a la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), han pres la sortida des del nucli urbà de Sant Joan de les Abadesses i han assolit un dels cims més emblemàtics del Ripollès, el Taga (2.040 metres).

Núria Villegas i Gerard Español, els més ràpids

Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), en categoria masculina, i Núria Villegas (CE Teià), en categoria femenina, han sigut els més ràpids als 27 quilòmetres i 1.884 metres de desnivell positiu de la Taga 2040 Evo 2016. Una edició on la boira i el fred han sigut protagonistes a primera hora del matí, encara que aviat han deixat pas a un dia radiant, amb unes condiciones perfectes per córrer per muntanya.

La cursa ha estat molt disputada en categoria masculina durant els primers compassos, amb cap corredor destacant com a líder indiscutible. Just Sociats (CE Terrassa) ha arribat primer al Taga, seguit de Gerard Espanó a poca distància. Quan Españó ha aconseguit donar-li caça ja no ha abandonat el liderat i s’ha fet amb la victòria, amb 2 hores 31 minuts. Amb aquest temps, Españó s’ha quedat a només un minut del rècord que ostenta Ferran Sampere, guanyador de l’edició del 2015. Sociats ha entrat segon a només 36 segons. La tercera plaça ha estat per Sergi Rodríguez (CE de la Segarra), amb 2 hores 32 minuts.

En categoria femenina Núria Villegas, tercera en l’edició 2015, ha signat una cursa excel·lent, i després de tres participacions a la Taga 2040 Evo, ha pujat al calaix més alt del podi. Villegas ha parat el cronòmetre en 3 hores 14 minuts. La segona classificada ha estat Sílvia Puigarnau (CE Guissonenc), amb un temps de 3 hores 16 minuts. Puigarnau ha patit una dura caiguda i ha cobert part del circuit amb un genoll molt perjudicat. Èpica cursa de la lleidatana i ben merescuda segona posició. Marta Comas i Maria Beringues, ambdues de l’AE Mountain Runners del Berguedà, han estat terceres ex aequo, amb un temps de 3 hores 29 minuts.

Ester Casajuana (AAEA Escola Treball), que arribava com a líder de la copa catalana a Sant Joan de les Abadesses, s’ha vist obligada a abandonar degut a una greu caiguda al Puig Estela. En cas de que Casajuana i Puigarnau es recuperin a temps, la Cursa per Muntanya de Tivissa, el dia 9 d’octubre, serà clau per definir el podi final de la copa.

Han entregat els premis de la Taga 2040 Evo 2016 l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramón Roqué; el regidor d’esports, Lluís Ibáñez; el president de la FEEC, Jordi Merino; i els responsables de la cursa, de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, Pere Bartrina i Anaïs Clua.

Fotografies / Ivan Torres

[table id=194 /]