FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Núria Picas s’imposa a la ‘Salomon 4 Trails’ que es disputa en territori alemany, austríac i suís | FEEC

Notícies - 14/07/2014

Núria Picas s’imposa a la ‘Salomon 4 Trails’ que es disputa en territori alemany, austríac i suís

Curses per Muntanya

Núria Picas ha guanyat aquest cap de setmana la cursa per etapes Salomon 4 Trails, una prova de 160 quilòmetres que ha travessat zones d’Alemanya, Àustria i Suïssa acumulant quasi 10.000 metres. La corredora catalana de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà ha liderat amb diferència des de pràcticament el principi de la cursa que s’ha disputat entre els dies 9, 10, 11 i 12 de juliol.

La meteorologia no ha acompanyat els corredors al llarg dels quatre dies de cursa, amb pluja, boira i molta humitat en bona part del recorregut. Picas no va aconseguir acabar d’arrencar el primer dia, i va quedar en segona posició al final de la primera etapa, per darrere de l’alemanya Tina Fischi. La segona etapa, que igual que la tercera ha transcorregut per territori austríac, ha permès que Picas liderés la categoria femenina i aconseguís una cinquena posició a la classificació general.

A la tercera etapa, Picas ha marcat una diferència de més de 21 minuts entre ella i la segona classificada, en un tram de 31 quilòmetres marcats per la pluja. La quarta i última etapa, en territori suís, ha seguit un traçat de 44 quilòmetres i 2.884 metres de desnivell positiu, on Núria Picas ha conservat el lideratge de la cursa, tot i que no ha pogut guanyar l’etapa. Per la seva banda, el corredor basc Iker Karrera ha acabat les quatre etapes de la prova amb una segona posició, per darrere de Theodorakakos Dimitris i per davant del jove de 20 anys Mirko Berner, amb qui ha lluitat fins al final.