FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Núria Picas s’enfronta al seu primer 8.000, amb l’alpinista Ferran Latorre | FEEC

Notícies - 21/03/2015

Núria Picas s’enfronta al seu primer 8.000, amb l’alpinista Ferran Latorre

Alpinisme

La campiona del món de curses de llarga distància per muntanya s’enfronta al seu primer cim de 8.000 metres: el Makalu, la cinquena muntanya més alta del món.

Núria Picas, corredora de muntanya i membre de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, compartirà el seu repte al costat de l’alpinista de Sant Julià de Vilatorta, Ferran Latorre, de la Unió Excursionista de Vic, amb qui gravaran un documental per narrar l’experiència.

Picas és corredora de muntanya però es va iniciar en l’alpinisme i l’escalada, i amb el patrocini de la marca Buff®, ara a pretén unir aquestes passions pujant al Makalu (8.463 m), situat a l’Himàlaia, a la frontera entre el Tibet i el Nepal, a l’est de l’Everest. Per la seva banda, Latorre, que està coronant els catorze vuit-mils del planeta, intentarà pujar el Makalu sumant així onze cims, després d’haver d’avortar l’ascensió el passat mes de maig per problemes respiratoris.

El proper 6 d’abril, Picas i Latorre viatjaran al Nepal i al voltant del dia 20 arribaran al camp base per aclimatar-se i reconèixer la zona, per intentar fer cim a mitjans del mes de maig escalant la ruta original de la primera ascensió, feta el 1955 per l’expedició francesa liderada per Lionel Terray.