FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/01/2016

Núria Picas rep el premi a la Millor Esportista Catalana 2015 a la Festa de l’Esport Català

Societat

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport han celebrat aquest dilluns 25 la 19a Festa de l’Esport Català, on s’han lliurat els premis als millors esportistes i entitats catalanes de 2015. La gala ha tingut lloc al Museu Marítim de Barcelona.

A l’acte han assistit, entre altres autoritats, el Molt Hble. Sr. Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Neus Munté, consellera de la Presidència; o Gerard Esteva, president de la UFEC. En representació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han assistit: Jordi Merino, president de la FEEC; Lluís Simó, vicepresident primer, Josep Casanovas, vicepresident segon; i Meritxell Soler, vicepresidenta tercera.

La corredora de curses per muntanya Núria Picas ha rebut el premi a la Millor Esportista Catalana de 2015. El jurat va decidir atorgar-li aquest guardó després d’una reunió celebrada el passat més de desembre, quan es va fer públic el premi. La berguedana ostenta tres títols mundials: el Campionat del Món d’Ultra Trail al 2012, i dos anys de forma consecutiva l’Ultra Trail World Tour, al 2014 i 2015. A banda d’aquests títols, Picas ha guanyat algunes de les curses més dures del món, com la Diagonale des Fous (2015), la Transgrancanaria (2014 i 2015), o la Ultra Trail Mount Fuji (2014).

Per altra banda, Gerard Piqué, jugador del FCB Barcelona, ha rebut el premi a Millor Esportista Català de 2015. Altres guardons, com els dels esportistes amb més projecció, han estat per Marc Soler, per ser el primer ciclista català en guanyar el Tour de l’Avenir sub23, i per Paula Badosa, que amb només 17 anys s’ha proclamat campiona de Roland Garros Júnior.

Entrevista a Núria Picas

Aprofitant la festa hem parlat amb la premiada. Ens descobreix alguns dels reptes que afrontarà aquest any i ens explica què suposa per ella rebre aquest reconeixement.

Què suposa rebre el guardó de Millor Esportista Catalana 2015?

És el premi més important de la meva trajectòria, ser reconeguda com la millor esportista del meu país m’omple de felicitat. Per mi també és molt significatiu rebre aquest reconeixement juntament al Gerard Piqué. A banda de ser un gran esportista, és una persona que no es mossega la llengua. Molts esportistes, tant del món de la muntanya com de l’esport en general a Catalunya, haurien de tenir-ho en compte, i no tenir por a expressar-se lliurement.

Creus que aquest premi farà que et conegui més gent?

Més que la gent em conegui a mi crec que és beneficiós per l’esport en general, i sobre tot per tothom que corre per muntanya. Diuen que és un esport minoritari però sempre que surto a córrer em trobo molta gent, està creixent moltíssim. Crec que el premi, en part, és un reconeixement a la força que està agafant aquest esport.

Quins són els teus objectius a nivell competitiu per al 2016?

L’objectiu principal serà el Campionat del Món de llarga distància, que aquest any es disputa a la Vall de Boí, a la Buff Epic Trail, una cursa de 105 quilòmetres. També tornaré a disputar l’Ultra Trail World Tour, que inclou al calendari curses mítiques com la Transgrancanaria o la Ultra Trail del Montblanc.

I a nivell personal, quins són els teus reptes?

Per l’estiu estic preparant un projecte al Pirineu català que em fa molta il·lusió. Encara no puc desvetllar gaires coses però estarà enfocat a córrer per muntanya. De cara a la tardor, quan hagi acabat la temporada de curses, afrontaré un repte en alçada i tornaré a viatjar a l’Himàlaia. M’acompanyarà un alpinista reconegut i encara no hem decidit quin pic ascendir. Segurament serà sobre els 7.000 metres, amb un recorregut tècnic i on s’ha d’escalar. Sóc una apassionada de l’escalada i aquest objectiu alpinístic em fa tornar als meus orígens.

Recentment has publicat el llibre “Córrer per ser lliure”. Tindrà continuïtat la teva faceta com a escriptora?

M’agradaria molt i li he donat moltes voltes. Crec que la gent està gaudint llegint-lo, i jo també vaig gaudir escrivint-lo. Al llibre ja he explicat moltes coses de la meva vida, però crec que sí, hi haurà un altre llibre.

Fotografies / Ivan Torres