FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 16/04/2023

Núria Hospital de rècord i Jordi Bolet manté el regnat al Sobrepuny

Berguedà Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La cursa vertical de la Sobrepuny Trail obria la temporada de l’especialitat amb la primera presa de contacte amb els quilòmetres verticals.

Celebrar la primera dècada de la cursa, ambient de luxe a la Nou de Berguedà amb concert inclòs i les ganes de curses verticals dels participants feien preveure una bonica lluita abans de coronar el cim del Sobrepuny (1.656m) i superar els 3’5qm i els pràcticament 800m de desnivell que separen la localitat berguedana de La Nou del cim d’una de les muntanyes icòniques del Catllaràs.

Si la festa dels primers 10 anys de la Sobrepuny no era prou gran, la millor manera de bufar les espelmes la va deixar en forma de rècord la Núria Hospital (CC dels Íbers Trail Running). Hospital va aconseguir aturar el cronòmetre al Sobrepuny amb un temps de 37’49”, esmicolant el millor registre aconseguit per Anna Guirado (Trail Xics Montseny) de 00:38:12, l’any 2021.

La disputa de la victòria entre Núria Hospital i Mireia Hernàndez (Corredors de Fons de Viladecavalls) va deixar un registre històric, ja que la Mireia Hernàndez va baixar també el rècord de Guirado amb un crono de 38’01”. El terreny molt eixut per la sequera que passa el país i el moment de temporada, encara amb cames fresques, va fer que el duel entre Hospital i Hernàndez deixés una pujada espectacular per a la primera i segona de la general.

La tercera posició del pòdium va portar accent francès i va ser per la marxadora olímpica Emilie Menuet. La francesa que va participar als JJOO de Rio en els 20Km marxa, té fixada residència a Font-Romeu des d’on es va desplaçar fins a La Nou de Berguedà per a disputar la cursa.

Marta Llagostera (AD Running Vigia) i Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) van completar el primer top5 de la temporada femení.

Pòdium femení amb Mireia Hernàndez, Núria Hospital i Emilie Meunet
Pòdium femení amb Mireia Hernàndez, Núria Hospital i Emilie Meunet
Bolet allarga el regnat

Jordi Bolet (UE Vic) ha repetit victòria després de la seva estrena la passada temporada. Bolet ha tingut una cursa plàcida que ha dominat de cap a peus i on ha demostrat que es presenta com el gran dominador de les curses Verticals al país. La mateixa setmana que Pere Rullan (Molina Club d’Esports) anunciava la seva retirada de les verticals, Bolet confirma que vol agafar el relleu del solleric i que és ara per ara el nom a tenir en compte en les Curses per Muntanya Verticals. Bolet no ha aconseguit superar el seu registre de l’any 2022 però s’ha quedat a prop aturant el rellotge amb un temps de 31’29”.

A Bolet l’han acompanyat al pòdium David Soler (CMR Olesa) i Albert Soler (CCE Llorençà). Albert Soler ha estat el primer juvenil i s’ha colat dins del pòdium de la cursa. Luisma Mas (Club BTT Montbike) ha estat el tercer senior i quart a la general per a sumar punts per a la Copa absoluta.

El top cinc per a puntuar per a la copa l’han tancat el garrotxí Isaac Barti (CE Olot) i el bagenc Carles Sunyer (FAES).

La cursa va tenir la participació també de Pol Makuri (CE Madteam), esportista amb diversidad funcional, que va acabar 37è absolut a la general masculina.

Jordi Bolet a l'arribada del Sobrepuny
Jordi Bolet a l’arribada del Sobrepuny

En categories de formació la victòria en categoria promesa la victòria se la van emportar Joan Valls (CA Ivars d’Urgell) i Laura Badia (CE Cardona). En cadet ha estat per a Biel Sagués (CE Moianès Independent) i per Uma Plans (CE Moianès Indepent). En infantil Pol Mena (AE Muntanya de Capellades) i Aina Roca (AE Mountain Runners del Berguedà) es van emportar la victòria.

La pròxima aturada de la Copa de Curses Verticals serà a Andorra, en el debut de la Casamanya Extrem Vertical Race.

 

CLASSIFICACIONS ABSOLUTES, JUVENILS I PROMESES 

CLASSIFICACIONS CADET, INFANTIL